Komputrowe dylematy ;)
- _13_jacek
- Solona Alicja
Re: Komputrowe dylematy ;)
jprd, bladź jebana
co kupić do 4k?
co kupić do 4k?
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jakiegoś Della.
- _13_jacek
- Solona Alicja
A mój Thinkpad 13 z germańskiego sklepu online, o nabyciu którego tutaj wspominałem, już 3 miesiące chodzi jak rakieta i przecudnej urody jest. Analogicznie jak nadal bez zarzutu - abstrahując od tego, że stosownie do wieku trochę powolny stał się - ósmy rok sprawuje się jego poprzednik w osobie czerwonego Edge 11. Oraz jak przez 5 lat sprawował się mój służbowy X200, którego do tej pory nie mogę odżałować, chociaż ze dwa lata będą, odkąd pracodawca mi go wymienił na nowy HP EliteBook, niby nowszy, a wcale nie lepszy.
Takżetego.

Nielepszość nowego boli. 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jacek, Thinkpad to dawny IBM i jakość, mimo wszystko, to nie zwykłe Lenovo. Natomiast ich serwis w Polsce to Kafka.
- danz1ger
Zachęcony wpisami Rabina zainstalowałem Minta na lapku wyciągnietym z szafy(przegapiłem kiedyś aktualizację do W8).
Kurde, jak to fajnie smiga!
Zajefajna rzecz - menadżer oprogramowania. Nie trzeba "googlować" bo wyszukiwanie pasującego softu jest w rzeczonym programie.
Inna sprawa to działanie - chcialem posłuchać Tidala - przy "play" wyskakuje okienko o braku Flasha, mimo zainstalowanej wtyczki adobe flashplayer.(domyślna przegladarka to Firefox)
Z drugiej strony kalibracja ekranu poszla sprawniej niż na windzie i to dwoma różnymi softami.
Swoją droga ciekawy wbudowany aplet zarządzania kolorem w systemie.
Poza flashem nie działa mi bluetooth, tzn nie widzi żadnych urzadzeń. W weekend posiedzę może da się coś z tym zrobić.
Kurde, jak to fajnie smiga!
Zajefajna rzecz - menadżer oprogramowania. Nie trzeba "googlować" bo wyszukiwanie pasującego softu jest w rzeczonym programie.
Inna sprawa to działanie - chcialem posłuchać Tidala - przy "play" wyskakuje okienko o braku Flasha, mimo zainstalowanej wtyczki adobe flashplayer.(domyślna przegladarka to Firefox)
Z drugiej strony kalibracja ekranu poszla sprawniej niż na windzie i to dwoma różnymi softami.
Swoją droga ciekawy wbudowany aplet zarządzania kolorem w systemie.
Poza flashem nie działa mi bluetooth, tzn nie widzi żadnych urzadzeń. W weekend posiedzę może da się coś z tym zrobić.
- rbit9n
- Ribitibi
z flashem jest taka kmina, że Adobe nie wspiera Linuxów od jakiegoś czasu, więc czasem trzeba popróbować, która wtyczka będzie adekwatna.
widzę, że teraz jakby mniej jest opcji. u mnie są takie zainstalowane do obsługi flasha:

zobacz jeszcze jak to działa w Chromium.
widzę, że teraz jakby mniej jest opcji. u mnie są takie zainstalowane do obsługi flasha:

zobacz jeszcze jak to działa w Chromium.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Ponoć zaczął znów wspierać, zresztą pobrałem też z ich własnej strony, gdzie wykrył linuxa.
Nie miałem czasu sprawdzić wydaje się że nie działa tylko na stronie tidal.com a tak to śmiga.
Nie miałem czasu sprawdzić wydaje się że nie działa tylko na stronie tidal.com a tak to śmiga.