Komputrowe dylematy ;)
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Komputrowe dylematy ;)
Dalsza część epopei. Jednak zamówiłem XPSa, bo zawias w Precisionie skrzypiał co raz mocniej a kalibracja jednak nie teges. XPS przyszedł dziś rano. Już po godzinie wiedziałem, że będzie odsyłka. Po włączeniu białego tła (czy nawet strony google) - po lewej stronie ekranu normalna biel, po prawej jakaś zielonkawo- żółta. Temp barwowa po jednej i drugiej stronie różna chyba o ok 700K. Jakaś masakra, nawet żona, która twierdzi zazwyczaj, że się czepiam, powiadzała, że się nie da patrzeć. Z kolei na całkiem czarnym tle, przy górnej krawędzi po lewej stronie tak pierońskie uloty światła, że strach. To tyle w temacie XPSa, dziś jeszcze ruszy w podróż powrotną.
Natomiast zaraz za nim pojedzie chyba precision, bo dziś wyskoczył niemal na środku ekranu bad pixel, konkretnie bad subpixel, bo świeci na zielono. Wcześniej na pewno go nie było, bo gammę testowałem na czarnych tłach i tablicach testowych.
Cóż, szajs, szajs i jeszcze raz szajs.
Natomiast zaraz za nim pojedzie chyba precision, bo dziś wyskoczył niemal na środku ekranu bad pixel, konkretnie bad subpixel, bo świeci na zielono. Wcześniej na pewno go nie było, bo gammę testowałem na czarnych tłach i tablicach testowych.
Cóż, szajs, szajs i jeszcze raz szajs.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
Testuj dalej.
Twoja praca i doświadczenie na pewno nie pójdą na marne.
Też mnie to niedługo czeka, tzn konieczność zakupu owego tegoż.
Na razie staram się obywać bez prywatnego laptoka.
Nie jest łatwo.
Twoja praca i doświadczenie na pewno nie pójdą na marne.
Też mnie to niedługo czeka, tzn konieczność zakupu owego tegoż.
Na razie staram się obywać bez prywatnego laptoka.
Nie jest łatwo.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
No to jeśli z Dellem tak, to już nie ma co kupić poza Applem. Ciekawe, jak długo?
Niby jest jeszcze Microsoft, ale bawiłem się tylko Surfacem.
Niby jest jeszcze Microsoft, ale bawiłem się tylko Surfacem.
- Owain
- Nasz Czelnik
No ale popatrzcie, w tym kontekście to sprzęt foto zajebuszka, jeśli przy lapkach za ok 8k okazuje się, że pewnie 75% wadliwe, to jednak body czy szkła w tej klasie nie prezentują takich wpadek na dzień dobry.
No to mam tak samo.
Zainstalowałem Chromium i Tidal gra.
To teraz blutooth żeby to miało sens..
Dodano po 52 minutach 18 strzałach znikąd:
Doinstalowałem jakiś panel sterowania bluetooth i działa, muza gra. Coraz większy mam zaciesz z tego linuxa

BTW, w kontekście perypetii Owainowych, to Sony umiał w laptopy. Jakiś budżetowiec (VPC-EB4S1E) a nic nie skrzypi, nie ugina, klawiatura zajebista. No ekran z dupy, tj niskorozdzielczy..
- Owain
- Nasz Czelnik
Oba lapki oddane, do sklepu x-kom nie mam zastrzeżeń... w czasie wystawiania faktur korygujących pogadałem ze sprzedawcą, też radził może coś starego-używanego kupić... Miałkość, miałkość, miałkość.
- vid3
- Kontakt:
Potrzebuję na szybko zrobić kopię płyty DVD -> ISO.
Jakiś programik bez instalacji i innych pierdół na Win10.
Zapodacie coś ?
Jakiś programik bez instalacji i innych pierdół na Win10.
Zapodacie coś ?
Dobry program do backupu za free dzisiaj -> https://sharewareonsale.com/s/goodsync- ... oupon-sale
Ten erzac stacji dokującej Della to dramat. Przychodzę dziś rano do pracy po tygodniowej labie, włączam kompa i widzę to:

Oczywiście jest przypięty do 130 watowej cegły, podróżnego zasilacza nie używam w biurze. Po kliknięciu "Continue" komputer wyłączył się.
Quo vadis Dellu?

Oczywiście jest przypięty do 130 watowej cegły, podróżnego zasilacza nie używam w biurze. Po kliknięciu "Continue" komputer wyłączył się.
Quo vadis Dellu?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie pamiętam, czy pisałeś, która to stacja, P/N znaczy.