namoamo pisze: ↑09 maja 2018, 15:35
Jaki silnik?
Gdzieś przeczytałem aby unikać wersji 1.4t/125KM gdyż od mocniejszej 150KM rozni sie wylacznie zubożoną mieszanką AFR co nieuchronnie prowadzi do awarii tłoka. Zalecany szybki tuning softu.
puch24 pisze:
Niedawno znajomy mi się skarżył, że jego nowa służbowa Octavia z silnikiem właśnie 999 ccm, 3 cyl, zimą nie daje mu dostatecznego ogrzewania kabiny, i mimo, że dojeżdża do pracy ok. 20 km, nigdy się nie rozgrzewa dostatecznie, i on marznie w tym samochodzie. A zima tego roku jakoś szczególnie ostra nie była.
No to ja mu na to:
- A skąd to ciepło do ogrzewania ma niby być przy takim silniku? Cała energia idzie w koła - i w sumie może i dobrze, bo dowodzi dobrej wydajności tego silniczka...
spytaj znajomego, czy da radę wjechać na piątce na jakąś solidną górkę, powiedzmy coś w rodzaju Krzyżówki (Mochnaczki Wyżnej na DK75), między Nowym Sączu, a Krynicą Zdrój.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2018, 08:31 przez rbit9n, łącznie zmieniany 1 raz.
ja na piątce wjeżdżałem pod tę górkę puntem jedynką z silnikiem 1,2MPI 75KM. ponoć te nowe nie dają rady, mimo że mają 150KM. dlatego pytam.
namoamo pisze: ↑10 maja 2018, 09:08
Na piątce pod górę? Długo nie pojeździ.
e, dwa lata tak jeździłem tam, dwa - trzy razy w tygodniu, jak w NS mieszkałem. oprócz silnika krokowego i alternatora nie miałem większych problemów z kropkiem, także tego.
wpk pisze: ↑10 maja 2018, 10:32
Po to między innymi są automaty.