Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
namoamo

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: namoamo »

Niby dziwaczne ale skoro w każdym egzemplarzu to może tak ma być, taka cecha matrycy?
A tak jeszcze na logikę, czy to nie kwestia wygrzania, tak jak w audio?
W instrukcji kalibratora colormunki jest ostzreżenie aby kalibrować minimum po 30minutach od uruchomienia ekranu.
Instrukcje della czytał, żadnej wzmianki nie było?
A recenzje? https://www.notebookcheck.pl/Laptopy.1019.0.html dokładnie sprawdzaja równimierność podświetlenia.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

namoamo pisze: 18 maja 2018, 19:26 Niby dziwaczne ale skoro w każdym egzemplarzu to może tak ma być, taka cecha matrycy?
W instrukcji kalibratora colormunki jest ostzreżenie aby kalibrować minimum po 30minutach od uruchomienia ekranu.
A recenzje? https://www.notebookcheck.pl/Laptopy.1019.0.html dokładnie sprawdzaja równimierność podświetlenia.
Czytał, czytał, czekał dłużej niż pół godziny, na nic wszystko :D

Tu najdokładniejsza recenzja: http://laptopmedia.com/review/dell-xps- ... ling-case/
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Jak mnie ten dzisiejszy dzień wkurwia.

Jeszcze to : Win10 jakaś jebana aktualizacja.
Nie dość, że długo i na koniec milion pytań na które odpowiedziałem NIE!!! (może źle)
To jeszcze po za logowaniu widzę czarny ekran. Mogę sobie tylko myszką pomerdać.
Pulpit pojawia się po trzech minutach.
I po jaki chuj mi SSD jak i tak się to chujostwo uruchamia 3 bite minuty.

A było tak dobrze.

Na dodatek wsadzili jakąś historię którą ja usunąłem to wyjebało mi w kosmos wszystkie URL-le z ulubionych w eddźdźu.
Srał tam na tego edga. Ale coś tam miałem.

Sterowniki do katy grafiki przeinstalowałem - tak jak podpowiadał google.
Nic to nie dało.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Owain pisze: 18 maja 2018, 19:37
namoamo pisze: 18 maja 2018, 19:26 Niby dziwaczne ale skoro w każdym egzemplarzu to może tak ma być, taka cecha matrycy?
Czytał, czytał, czekał dłużej niż pół godziny, na nic wszystko :D

Tu najdokładniejsza recenzja: http://laptopmedia.com/review/dell-xps- ... ling-case/

A tu filmik, że nie tylko w PL matryca ssie. Gość chyba trzeciego dopiero sobie zostawił:
puch24

Post autor: puch24 »

Tldw (too long, didn't watch)...

Ale faktycznie coś jest nie halo.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Eureka!
Ta tęczowość matrycy jest wartością dodawaną przez Della specjalnie na polski rynek z okazji 50-lecia legendarnego wynalazku - trójkolorowej szyby, wieszanej na ekranach czarnobiałych telewizorów i czyniącej obraz kolorowym.
Zatem ci, co oglądali "Czterech pancernych", "Ściganego" i "Bonanzę" w kolorze, niech wpisują miasta!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja pamiętam, sąsiedzi mieli taki, różowy na górze zielony na dole (albo odwrotnie). Ale tylko Kota Filemona oglądałem na tym :(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A, i jeszcze "Klossa"!
U góry było niebieskie (niebo), w środku żółte (gęby), na dole zielone (trawa).
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

Owain pisze: 18 maja 2018, 18:41
wpk pisze: 18 maja 2018, 16:52A sowy?
Czy to pytanie jest tendencyjne? :)
Tom4sz pisze: 18 maja 2018, 17:56 @Owain, już dawno chciałem spytać, weź Ty mnie wytłumacz dlaczego Della kupujesz w x-komie? Bo obszedłem ostatnio całe biuro, sprawdziłem wszystkie Delle i żaden nie ma takich problemów, jak każdy Twój.
Hmm, bo generalnie dobre opinie słyszałem o tym sklepie, w przeciwieństwie do tych oszustów z Komputronika, lapki faktycznie wyglądają na pakowane fabrycznie a ja mam łatwo, bo zwrot to nie jakieś ryzykowne i drogie odsyłanie kurierem, tylko do salonu, kaska wraca za dwa dni. Może to wina x-komu, ale ja obstawiam albo ogólnie partię, bo po servis tagu wszystkie produkowane koło początku kwietnia, albo wciskanie ogólnie na polski rynek (Wy macie przecież precisiony, precision był ok, tylko pix mu wypadł), albo w uja robią robią x-kom i pakują (fabrycznie) zwrócone, bo nie opłaca im się refrucośtam wymianą matrycy bo ta droga, albo dlatego że koniec serii i lada dzień nowy XPS, więc upychają odpady.
W sumie mój Precision nie jest z polskiej dystrybucji, więc niekoniecznie miarodajne porównanie w sumie. A co do x-komu i fabrycznych opakowań, to jestem pewien, że rozpakowują i zmieniają konfigurację - jak kupiłem parę lat temu mojego Asusa, to miał wsadzony dysk SSD i dodatkowo zewnętrzny 2.5" 1TB. Tyle, że ten zewnętrzny nie działał jak trzeba, nie dało się sformatować i tak dalej. Poszedłem z nim do salonu, a tam gość mi mówi, że musiałbym przynieść kompa też, bo przecież to zestaw był. I tu zapaliła mi się lampka, wróciłem do domu, wsadziłem dysk do lapka i CUD! Dysk działa. Jaki z tego wniosek? :P
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Owszem, X-Kom robi własne konfiguracje. I chyba udziela własnej gwarancji...
ODPOWIEDZ