VID3
- vid3
- Kontakt:
Re: VID3
No i dzięki.
Obawiałem się, że mam zbyt jasno ustawiony monitor
przez co eksportowane zdjęcia mogłyby być ciemniejsze niż potrzeba.
Pomijając inne aspekty fotofilne.
Dotarłem (przez fb) do innej wersji tych samych zdjęć co umieszczone pod linkiem
I wydają się być lepsze. Chociaż ichnie się nieboskłony również mi się nie podobają.
Myślę, że co niektóre agencje celowo masakrują zdjęcia przed opublikowaniem.
Chociażby po to aby ktoś z nich w niecnych celach nie skorzystał albo po prostu aby zmniejszyć wielkość pliku.
Obawiałem się, że mam zbyt jasno ustawiony monitor
przez co eksportowane zdjęcia mogłyby być ciemniejsze niż potrzeba.
Pomijając inne aspekty fotofilne.
Dotarłem (przez fb) do innej wersji tych samych zdjęć co umieszczone pod linkiem
I wydają się być lepsze. Chociaż ichnie się nieboskłony również mi się nie podobają.
Myślę, że co niektóre agencje celowo masakrują zdjęcia przed opublikowaniem.
Chociażby po to aby ktoś z nich w niecnych celach nie skorzystał albo po prostu aby zmniejszyć wielkość pliku.
Re: VID3
Też możliwe.
Aha, w lapku mam ustawioną jasność minimalną albo bliską minimalnej. Przy jaśniejszym ustawieniu te zdjęcia mogą gorzej wyglądać.
Dodano po 297 brawężeniach:
Te inne zdjęcia wydają mi się takie jakieś sprane, za jasne i bez pełnej rozpiętości i niedostatecznie nasycone.
Aha, w lapku mam ustawioną jasność minimalną albo bliską minimalnej. Przy jaśniejszym ustawieniu te zdjęcia mogą gorzej wyglądać.
Dodano po 297 brawężeniach:
Te inne zdjęcia wydają mi się takie jakieś sprane, za jasne i bez pełnej rozpiętości i niedostatecznie nasycone.
- vid3
- Kontakt:
- vid3
- Kontakt: