Błędy językowe

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Błędy językowe

Post autor: Owain »

Obrazek

:mrgreen:
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Czornyj na fejsie lobbuje kolejnego Samyanga, ale Chińczycy chyba mocno poskąpili tłumaczowi:

"Oto nowy Samyang AF 85 mm F1.4 EF. Przeznaczony do pełnoklatkowych aparatów jest drugim obiektywem Samyanga z autofocusem do mocowania Canon EF. Portfolio producenta zawiera teraz już siedem obiektywów z AF.
Samyang AF 85 mm F1.4 EF został zaprojektowany jako jasny stałoogniksowy obiektyw. Nowy 85 mm posiada 9 elementów w 7 grupach w tym 1 hybrydową soczewkę asferyczną. Obiektyw zawiera również powłokę Ultra Multi Coating, która służy do redukcji zjawy i powstawania odblasków. Nowy model zapewnia płynne ogniskowanie i piękny efekt bokeh z doskonałą rozdzielczością.
Ten kompaktowy i lekki obiektyw AF 85mm F1.4 będzie dostępny w Polsce od lipca 2018 r., a jego sugerowana cena detaliczna wyniesie 2 699 zł brutto."
gavin

Post autor: gavin »

Może kupie, nie będzie tyle zjaw w okolicy.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ale odblaski się rozmnożą.
gavin

żizyn
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Slangman.
puch24

Post autor: puch24 »

Mnie się bardzo podoba portfolio producenta, a także to, że wszyscy nagle przestali mieć, a zaczęli posiadać.

No i, nie w tym tekście oczywiście, że wszystko nagle stało się ciężkie, a nie trudne.
gavin

Ciężkie czasy nadejszły.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Creedence Clearwater revided od wielu lat przekazuje publiczności muzykę słynnego amerykańskiego zespołu Johnsona Fogertyho. Na koncercie przedstawią wszystkie słynne hity CCR. Legendarni Creedence Clearwater revival byli uznawani za założycieli tzw. southern rocka. Piosenki zespołu często przybierały postać protest songów. Do największych przebojów grupy należą „Fortunate Son”, „Proud Mary”, „Down on the Corner”, „Born on the Bayou”, „Bad Moon Rising”, „Green River”, „Travelin' Band”, „Have You Ever Seen the Rain?”, „Up Around the Bend” i „Lookin' Out My Back Door”.
https://www.koncertomania.pl/koncert/31 ... -2018.html
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Nie wiem o jakie miasto chodziło (Lwów, óć czy Rzeszów)
Takie zdanie usłyszałem: "I wie Pani, tam w nocy są takie dzielnice, że lepiej nie wchodzić."
ODPOWIEDZ