Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Racja. W szczególności jak ktoś cię kopie pod monopolowym 

Fotopolis zajawiło zdjęcia próbne, robione na torze Brooklands Sony 2,8/400, i rozpływają się w superlewatywach.
Podobno jest to najlżejszy i najmniejszy taki obiektyw, a dodatkowo większość ciężkiego szkła upchnięto z tyłu, a nie z przodu, więc obiektyw nie ma tendencji do silnego przeważania w przód.
Pentax natomiast rozpoczął przedsprzedaż nowego 1,4/50, który ma być dostępny od końca lipca.
Obiektyw to niestety typowy obecnie wielki i ciężki ogór, podobny no innych napęczniałych nowych 1,4/50. Ma tylko 15 soczewek w 9 grupach, z tego jedną niskodyspersyjną i 3 asferyczne, do tego specjalne powłoki, uszczelnienia, i bóg wie co jeszcze.
Podobno jest to najlżejszy i najmniejszy taki obiektyw, a dodatkowo większość ciężkiego szkła upchnięto z tyłu, a nie z przodu, więc obiektyw nie ma tendencji do silnego przeważania w przód.
Pentax natomiast rozpoczął przedsprzedaż nowego 1,4/50, który ma być dostępny od końca lipca.
Obiektyw to niestety typowy obecnie wielki i ciężki ogór, podobny no innych napęczniałych nowych 1,4/50. Ma tylko 15 soczewek w 9 grupach, z tego jedną niskodyspersyjną i 3 asferyczne, do tego specjalne powłoki, uszczelnienia, i bóg wie co jeszcze.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mam smaczek na tę czterysetkę. Bo jeśli jest tak dobra, jak 100-400, to...
Tymczasem wesele potwierdziło moją wcześniejszą niską ocenę autofkokusa w sonowym Planarze 1.4/50.
Jednak póki co chyba nie ma alternatywy.
Tymczasem wesele potwierdziło moją wcześniejszą niską ocenę autofkokusa w sonowym Planarze 1.4/50.
Jednak póki co chyba nie ma alternatywy.
- _13_jacek
- Solona Alicja
Jeszcze coś tam zaplątało mi się na karcie.

"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
Oj, ładne, ładne! 

- sorevell
Z cyklu 'Polak na urlopie':

Taaaak...
Znam...
Kiedyś przez cały trzytygodniowy urlop w gajówce ostro zapierdalałem.... Dach, płot... I co tam jeszcze było...
Chrzanię taki urlop.
Znam...
Kiedyś przez cały trzytygodniowy urlop w gajówce ostro zapierdalałem.... Dach, płot... I co tam jeszcze było...

Chrzanię taki urlop.
- _13_jacek
- Solona Alicja
- rbit9n
- Ribitibi
- _13_jacek
- Solona Alicja
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"