Kota dawno nie było
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kota dawno nie było
Strzel mikro!
Nikonem siłą rzeczy robi się Micro, a nie makro.
Ale tamto robiłem Samsungiem. więc jest makro. Samsungiem Makro. 60. Dobry lens.

Ale tamto robiłem Samsungiem. więc jest makro. Samsungiem Makro. 60. Dobry lens.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
W dodatku sfotografowałeś jeżówki - jedne z moich ulubionych kwiatków!
Ulubione nie tylko przez Ciebie, ale także przez motyłki i czmiele.
A ten Samsung NX Makro 2,8/60 to fajny lens, ma wibrator (antywibrator) i silnik ultradźwiękowy. Obiektyw jako taki jest bardzo ostry.
Niestety, AF, choć szybki, czasem długo szuka i pudłuje. Może to wina aparatu? NX30 i NX300 są już niezłe, jak na bezlustra, ale ciągle im trochę brakuje...
W sumie jednak żałuję, że Samsung wycofał się. Choćby dlatego, że byłby konkurencją. Kolega ma NX1 i jest to naprawdę znakomity aparat.

A ten Samsung NX Makro 2,8/60 to fajny lens, ma wibrator (antywibrator) i silnik ultradźwiękowy. Obiektyw jako taki jest bardzo ostry.
Niestety, AF, choć szybki, czasem długo szuka i pudłuje. Może to wina aparatu? NX30 i NX300 są już niezłe, jak na bezlustra, ale ciągle im trochę brakuje...
W sumie jednak żałuję, że Samsung wycofał się. Choćby dlatego, że byłby konkurencją. Kolega ma NX1 i jest to naprawdę znakomity aparat.
- _13_jacek
- Solona Alicja
Ja takiego makro 2:1 to też nie.
- _13_jacek
- Solona Alicja
to jeszcze ważka zażywająca kąpieli słonecznej

tradycyjne makro jest nudne
tradycyjne makro jest nudne

"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
Co rozumisz pod pojęciem "tradycyjne makro"?
Czym się różni od "nietradycyjnego"?
Czym się różni od "nietradycyjnego"?
- _13_jacek
- Solona Alicja
Zdjęcia które pokazałem ze 20 lat wstecz to.......
a teraz to takich pstryków są miliony czyli zwykłe, powszechne, tradycyjne pstryki
Moje zdj. badyle może(?) są ciut inne, nawet próbowałem takim sposobem robić robale ale...
a teraz to takich pstryków są miliony czyli zwykłe, powszechne, tradycyjne pstryki

Moje zdj. badyle może(?) są ciut inne, nawet próbowałem takim sposobem robić robale ale...
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ważka jest ładna.