Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

Jesteście karmą dla banth! :p ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

Teraz już wiem. Owain, przyjmij moje gratulacje. :-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

No to tak w skrócie. Bo jeszcze mi się ręce trzęsą;) Trzymanie zajebiste, waga zajebista, intuicyjność zajebista... nie mam jeszcze fe28/2, ale Pan Primoplan, to... nie jest ten Pan Primoplan, co był na a6000. To zupełnie inny obiektyw. Nie cieszyłem się tak od 30 lat chyba, z rzeczy, którą sobie kupiłem. To bardzo drogi aparat, ale mam wrażenie, że wart każdej pieprzonej złotówki. No ale warto, kto wie ile człek pożyje jeszcze?;) Dzięki Wam wszystkim:)
Ligo

Post autor: Ligo »

Cholera, po takim tekście to... może i ja sobie kupię? :shock:
puch24

Post autor: puch24 »

No, kup, kup!
Owik, gratki. Myślałem, że to nogi Ci się trzęsą! :-D
Jaką optykę chcesz jeszcze kupić? Jakieś tele?
Zakładasz nowy temat rozterkowy? :-P

Moimi ulubionymi ogniskowymi na błonie (czyli Fx) były 24, 35, 80, 135-160, 300. I pewnie do takiego zestawu bym dążył na FX.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Weź poprawkę, żem podniecony;) No i też nie znaczy to, że a6000 przestał robić zdjęcia. Np. z jakimś 70 -300 na fe to ja latał nie będę bo i nie stać mnie a i ciężko;) Więc mały brat zostaje, bo znajdzie użytek. A za rok, dwa, Canon lub Fuji wypuści bezlustro mega, ze szkłami lepszymi i tańszymi... poczekaj;)

Nota bene, wczoraj sobie jeszcze pojechałem z praktiką fx i primoplanem (co ma ta samą wagę jak A7II z FE28/2) do MM aby potrzymać zwykłą A7 i zważyć. Pytam panów, czy dadzą pomacać, a oni proszą czy dam pomacać prakitę z primplanem :> Się okazało, że jeden to ma nawet duży obrazek :>

No i nie wiem, czy nie mam coś z głową, ale się zastanawiam, czy znajdę kogoś (może na osiedlu?) co mi zbada tą prakitikę, podpowie co i jak i gdzie teraz klisze kupować... To przez to macanie ostatnimi dniami tej praktiki. Jakieś takie zaraźliwe.

Dodano po 6 minutach 43 sekundach:
ps. Puch, no co Ty:) Na razie będę się uczył foto na 28mm. Bardzo lubię tą ogniskową. Te ewentualne eksperymenty z sigmą 19/2.8 są bezstratne, bo to niezła stałka na apsc.

A szkła? Nie mam parcia... 35/2.8 ciemnica ;) 55/1.8 po co, jak Pan P. jest świetny, Batis? 90 macro? Robali aż tak nie kocham ;) Za to może wreszcie wygram aukcję z jakim rzutnikowym:) Ewentualnie coś małego na leikowy bagnet kiedyś, bo z całym szacunkiem dla Pana P. ale adapter na m42, a leikowy... Może voigtlander 40/1.4?
Pieśń przyszłości :)

Dodano po 6 minutach 32 sekundach:
Aha. Piękne, plastyczne, nie ruszone fotki primoplanem na 1/10 sekundy. Muszę iść pod prysznic;)
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

Może 85 1.4 GM? ;)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Prędzej AK-47 ;)
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

O, to wtedy wszystkie szkła Twoje :mrgreen:
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

wpk pisze:Dziś Owain kupił A7II.
Oglądali Państwo ostatni odcinek sezonu pierwszego.
...serialu "Niewolnica Owainaura". God, please help us!
Shoot First, Ask Questions Later.
ODPOWIEDZ