Alkohole i fenole

off-duty
ODPOWIEDZ
samek

Re: Alkohole i fenole

Post autor: samek »

sorevell pisze: 24 lip 2018, 11:33 ...jeżeli masz ochotę na piwo, ale na alkohol już niekoniecznie, lecz ze smakiem dobrego piwa nie ma ten wynalazek zbyt wiele wspólnego.
Otóż to. Także próbowałem i byłem zaskoczony współczesną jakością i smakiem (pamiętając bezalkoholowe sprzed 20 lat).
Ale bez przesady. Pić tego nie muszę :)
Herr X

Post autor: Herr X »

Jeśli chodzi o tzw. bezalkoholowe, to podobno ten jest dobry. Głowy nie dam bo nie piłem. Ale chyba kiedyś kupiłem żonie, więc gdzieś w czeluściach lodówki się grzeje.

Obrazek
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

samek pisze: 24 lip 2018, 09:43
i marcowe z Tenczynka.
[/quote]
Trudno by było inaczej.
Ostatni smakowałem Bock"a.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

No cóż, my wciąż przy Heinekenie (przede wszystkim 0.33) i koniecznie z lodówki (ciepły H. jest bardzo paskudny), a czego byśmy nie kupili innego czasem dla spróbowania, to tak sobie albo be.
samek

Post autor: samek »

wpk pisze: 24 lip 2018, 14:34 No cóż, my wciąż przy Heinekenie (przede wszystkim 0.33) i koniecznie z lodówki (ciepły H. jest bardzo paskudny), a czego byśmy nie kupili innego czasem dla spróbowania, to tak sobie albo be.
Może ten Wasz H 0.33 to jakiś lepszy? Jak np. niemiecki proszki?
Bo ja miałem 0,5 z lodówki i wymiękłem drobinę.
No nie aż tak żeby wylać :mrgreen:
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Herr X pisze:Jeśli chodzi o tzw. bezalkoholowe, to podobno ten jest dobry. Głowy nie dam bo nie piłem. Ale chyba kiedyś kupiłem żonie, więc gdzieś w czeluściach lodówki się grzeje.

Obrazek
To też jest ciekawa propozycja, ale jednak już z alkoholem. Niestety jest dosyć specyficzne, dla mnie za kwaśne na APA.

Ale kierunek mi się podoba - powstają niskoprocentowe piwa różnych gatunków, ostatnio pojawiły się prawdziwe bezalkoholowe (oprócz wspomnianego heńka widziałem też dzisiaj na stacji benzynowej Żywca 0.0).
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Nadal twierdzę, że jak wymyślą bezalkoholowy samogon to zacznę kupować bezalkoholowe.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

W Nagornym Karabachu robią wypasioną i prawie bezalkoholową księżycówkę. Bliżej ideału już się nie da.

Niestety nie mam za dużo zdjęć z tamtego okresu.
Obrazek
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Samogon się kończy...

Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Wypij kosmetyki :)