Kota dawno nie było
- rbit9n
- Ribitibi
- wuzet
- Kontakt:
- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kota dawno nie było
Olika dawno nie było:

Woytuś se kupił telełobiektyw...
Fajowe!

Fajowe!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Przecież już dawno! ;(
Dziękuję.
Dziękuję.

Ale mnie wkurza... 
Zdjęcia z niego, które pokazujesz, są zajebiście ostre i szczegółowe. To drażni!
Do czego zmierzam? Ostrość i szczegółowość nie są oczywiście jedynymi wyznacznikami dobrego zdjęcia.
Ale przyjemnie się na nie patrzy.
O ile do firmy Sony i jej wyrobów foto mam zastrzeżenia (uważam, że nie są tak dopracowane, jak by mogły być), to pod względem jakości obrazu A9 i obiektywy, które do niego kupiłeś robią bardzo dobre wrażenie.
I dlatego mnie to złości, bo to nie moja półka.

Zdjęcia z niego, które pokazujesz, są zajebiście ostre i szczegółowe. To drażni!

Do czego zmierzam? Ostrość i szczegółowość nie są oczywiście jedynymi wyznacznikami dobrego zdjęcia.
Ale przyjemnie się na nie patrzy.
O ile do firmy Sony i jej wyrobów foto mam zastrzeżenia (uważam, że nie są tak dopracowane, jak by mogły być), to pod względem jakości obrazu A9 i obiektywy, które do niego kupiłeś robią bardzo dobre wrażenie.
I dlatego mnie to złości, bo to nie moja półka.

- sorevell
E, tam. Ostrość jest przereklamowana.
Nie dla mnie. No nie wiem, może jestem nienormalny, ale lubię, gdy na zdjęciu jest ostre to, co ma być ostre.
Zdjęcie pozbawione ostrości i kontrastu męczy wzrok, bo człowiek automatycznie, podświadomie, stara się dostrzec szczegóły, wytęża wzrok (żeby znaleźć te 20 szczegółów), i tylko go od tego oczy bolą, bo ostrości nie znajduje.
Zdjęcie pozbawione ostrości i kontrastu męczy wzrok, bo człowiek automatycznie, podświadomie, stara się dostrzec szczegóły, wytęża wzrok (żeby znaleźć te 20 szczegółów), i tylko go od tego oczy bolą, bo ostrości nie znajduje.
- rbit9n
- Ribitibi
znaczy jest krótszy, niż jego własna ogniskowa?puch24 pisze:Woytuś se kupił telełobiektyw...![]()
Fajowe!
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!