Sprzętowe przekleństwo
Re: Sprzętowe przekleństwo
eszcze jedno. Jego Fotoziutkowść aparat zabiera tylko do roboty. Fotoamator często ze sprzętem się nie rozstaje. Telefon nosze trochę z łachy, bo nie chce mieć durnego śladu po zegarku. Jak sobie przypomnę, że ma wbudowaną camerę, to coś pstryknę. Przykład z dzisiaj. O ile lepsze mogłoby być to zdjęcie, gdybym wydał lub chociaż doczytał, że jest lepszy sprzęt ? Samsung J5.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Wygląda... aktowo.
A mnie, jak jedyny prawdziwe ziarno 

Czy ktoś użył słowa "ziarno"?
D90 i taki problem.
to jest NEF z puchy zapisany jako jpg.
Padła matryca czy coś innego? To nie mój aparat ale znajomego i może ktoś z was spotkał się z takim ziarnem na zdjęciach.

D90 i taki problem.
to jest NEF z puchy zapisany jako jpg.
Padła matryca czy coś innego? To nie mój aparat ale znajomego i może ktoś z was spotkał się z takim ziarnem na zdjęciach.

Coś z tym zdjęciem jest w ogóle nie tak, bo przeglądarka próbowała odczytać jego EXIF, i wyłożyło ono rozszerzenie EXIF przeglądarki. Coś jest źle zapisane.
Te dziwne niebieskie artefakty w światłach wyglądają jakby zdjęcie było źle naświetlone i mało umiejętnie "wyciągane", albo oprogramowanie zawiodło?
Te dziwne niebieskie artefakty w światłach wyglądają jakby zdjęcie było źle naświetlone i mało umiejętnie "wyciągane", albo oprogramowanie zawiodło?
Misiu ale dokładnie taki sam obraz widzę na podglądzie w aparacie.
To nie jest kwestia wołania, czy wołam w RT czy odczytuję jpg z puchy, zdjęcie wygląda tak samo gówniano.
Jest jakieś koszmarne ziarno i brak przejść tonalnych.
To nie jest kwestia wołania, czy wołam w RT czy odczytuję jpg z puchy, zdjęcie wygląda tak samo gówniano.
Jest jakieś koszmarne ziarno i brak przejść tonalnych.
- rbit9n
- Ribitibi
- vid3
- Kontakt:
Próbowałaś zmienić kartę SD w aparacie?
To wygląda na uszkodzony plik jpg.
To wygląda na uszkodzony plik jpg.
Jutro spróbuję.
- wpk
- wpkx