Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

tomfoot pisze:Podobno nowy ajfon jest lekki i kurefsko ostry :twisted:
Jakie obiektywy do niego polecasz?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Obrazek

Dodano po 3 minutach 43 sekundach:
Tak szybko piszecie, że człowiek nie nadąża. ;-)

A serio: Owik, do Nikona nie podczepisz żadnych pleśniaków, ze względu na stosunkowo małą średnicę bagnetu i dużą odległość od matrycy. Jedyne obiektywy, jakie można podłączyć przez adapter to M42, ale nie ostrzą na nieskończoność, bo są za daleko od matrycy. (mówię oczywiście o prostym rozwiązaniu bez przeróbek).
samek

Post autor: samek »

wpk pisze:
samek pisze:Nie ogarniam tej kuwety.
W styczniu pożyczysz w/w Nikkora od w/w Owaina, to ogarniesz.
Nie podoba mi się jego winieta.
Będę dalej nieogarnięty.
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Owain pisze:
tomfoot pisze:Podobno nowy ajfon jest lekki i kurefsko ostry :twisted:
Jakie obiektywy do niego polecasz?
A na chu..Steczkowską obiektyw? Lans się liczy.

Poza tym cudujesz z tym aparatem jak panna na wydaniu. Idź do sklepu i kup Canona 6d. Do tego podepniesz swoje pleśniawki i dokupisz szkla jakie będziesz chciał. A nie trabisz o Nikonie do którego będziesz mógł przypiąć sobie paseczek.
puch24

O, to, to!
I mówię to ja, Puszek Okruszek i zajadły nikoniarz!

Dodano po 2 minutach 3 sekundach:
Poza tym, Canona 6D kupił niejaki Neck, Krystianem zwany, i wali z niego takie górskie foty krajobrazowe, że kopara opada.
tomfoot

Post autor: tomfoot »

Puchu drogi. Z tym, ze my tu tak sami do siebie możemy popitolic, bo niby główny zainteresowany i tak wszystko wie lepiej, ewentualnie focha strzeli :)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

puch24 pisze:Poza tym, Canona 6D kupił niejaki Neck, Krystianem zwany, i wali z niego takie górskie foty krajobrazowe, że kopara opada.
Tak, jedne z fuckiliona kalendarzowych pocztówek, stakohadeerowane w PS w tryndzie 16in1.

Owain, koniecznie kup Canon the Landscapian.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

tomfoot pisze:Puchu drogi. Z tym, ze my tu tak sami do siebie możemy popitolic, bo niby główny zainteresowany i tak wszystko wie lepiej, ewentualnie focha strzeli :)
No nie, nie wiem. Całe szczęście są zorientowani sprzedawcy. Właśnie wróciłem ze sklepu z nowiutkim, śliczniutkim, białym Nikonem 1 AW1. Jest piękny! Wieczorem wrzucę jakieś fotki. Już się nie mogę doczekać fajerwerków. Niby mniejsza matryca, ale wiecie, piksele mniejsze to i obraz ostrzejszy.
puch24

:shock: Pierdolisz!!!

Dodano po 2 minutach 7 sekundach:
wpk pisze:
puch24 pisze:Poza tym, Canona 6D kupił niejaki Neck, Krystianem zwany, i wali z niego takie górskie foty krajobrazowe, że kopara opada.
Tak, jedne z fuckiliona kalendarzowych pocztówek, stakohadeerowane w PS w tryndzie 16in1.
O ile wiem, to niekoniecznie Hadeerowane. A nawet jeśli pocztówkowe, to ładne i już. Budzą sentyment za górami. I są technicznie dobre, a podobno to, panie, o te ostre piksle Owainowi chodziło...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

puch24 pisze::shock: Pierdolisz!!!
Drogi Puchu. Oczywiście. Ale mam wrażenie, że to nie ja zacząłem pierdolić w tym wątku.

Nie mam na myśli Ciebie, offkors:)
ODPOWIEDZ