Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: Owain »

Hujdaj twardy i drogi. Myślę nad Grandlandem X. Fotele dla kalekich itp. Ale może mi się zmieni. No i czekam na 1.6 180 KM. Niby Opel ale Peugeot.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Metanoia

Post autor: Metanoia »

A co ma hamulec działający na jedną oś do tego , że nie można go używać przy napędzie na dwie osie?
Przecież samochód ma w dupie czy zatrzymasz go hamulcem zasadniczym czy pomocniczym.
To tak jakby retarderem nie wolno było hamować samochodu zamiast hamulca podstawowego.

Owain.
W klasycznym hydromechanicznym automacie na jaki chuj chcesz na światłach zaciagać ręczny?
Wyrzuć na N i przestanie ciągnąć.
A tak na marginesie, Owain, leczyłeś się kiedyś psychiatrycznie?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Methanoia pisze: 14 sie 2018, 20:37 Owain.
W klasycznym hydromechanicznym automacie na jaki chuj chcesz na światłach zaciagać ręczny?
Wyrzuć na N i przestanie ciągnąć.
A tak na marginesie, Owain, leczyłeś się kiedyś psychiatrycznie?
Bo to jedno kliknięcie i nie muszę nóżką cisnąć. Wiesz, Lena, nóżka mnie boli. Mówią ahaby, że wrzucanie na N czy P szkodzi skrzyni. Na 5, 10 sec można trzymać, ale jak u nas światła dwuminutowe, to ja i w clio zaciągam ręczny.

Czy leczyłem się psychiatrycznie? Poniekąd tak. Chodziłem do psychiatry z bezsennością. Przepisywał tabletki, po których byłem senny w dzień i bezsenny w nocy.

A Ty? :)
gavin

Post autor: gavin »

hyhyhy i kto to pisze
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tak, mam 7G-Tronic.

Marcin, co masz za wehikuł?

Krzysiek - kup automat. Jeśli będziesz rozczarowany, zabijesz mnie po prostu - pozwalam.

Sebastian... Jeśli zaciągasz ręczny na światłach, to już wiem, dla kogo jest BlueEfficiency, czy jak to się nazywa, a konkretnie "Eco Start-Stop".
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

No dobra... ale w dobie tej całej elektroniki, nie można zamiast tych tempomatów, dać przycisku gaz i hamulec na kierownicę? :)
puch24

Post autor: puch24 »

Można. Widziałem na You Tube filmik z paraplegikiem, który kierował samochodem za pomocą czegoś w rodzaju pilota, trzymanego w lewej ręce. Na kablu. Prawą ręką kręcił kurewnicą, a lewą dodawał gazu i hamował tym pilotem. Pewnie nie byłoby wielkiego problemu z przeniesieniem tego na kurewnicę.
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Owain pisze: 14 sie 2018, 20:42 Mówią ahaby, że wrzucanie na N czy P szkodzi skrzyni.
nie wiem co napisać, to ponad moje siły
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Lena, cheers.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik