Stream of consciousness
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Stream of consciousness
Owik popadł w szaleństwo "selektywnej głębi ostrości". 

puch24 pisze:No, dużo Cię, Mariuszu, ominęło!Nie jesteś up to date!
A działo się, działo!
W styczniu mam wszystko zamknięte, ale jak bedziecie się wybierali dajcie znać.Owain pisze:Mało tego, Ula zarządziła wyjazd do Kazimierza w styczniu. Będziesz?
No kużwa dajcie gdzie to pisze co mnie ominęło jak Owainu kupił w końcu aparata.
Zaraz poszukam, ale jakby co podrzuccie trop, plisss:

WESOŁYCH ŚWIĄT.
Żeby Wam piękna, goła Mikołajka jaki fotograficzny szpej zniesła pod jołkę i dodatkowo duuużo
fotograficznego farta. Niech Światło będzie z Wami! Amen.
Owainu nie tylko kupił aparata, ale potem się droczył że mu się nie spodobał i oddał i kupił jakąś popierdziawkę. Banana mu za takie okrutne żarty albo chociaż do fryzjera na oszczydzenie!
Dosłownie - to oś wleczona i składana, gdy jest niepotrzebna. Służy do odciążenia głównych osi.puch24 pisze:A powiedz jeszcze, co ten z tą, no, zabudową specjalistyczną wlecze za sobą? Na tej pojedynczej osi?
Wesołych Świąt!
Świątecznie:

A! Dzięki! Widziałem takie 3-osiowe, w których jedna z tylnych osi jest podnoszona, gdy nie jest potrzebna. W Eu nie ma takich patentów z osią wleczoną.
Ładnie świątecznie! W PL paskudna pogoda: ciemno, szaro, pochmurno, siąpi.
Ładnie świątecznie! W PL paskudna pogoda: ciemno, szaro, pochmurno, siąpi.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Wiem, że jestem inteligentny inaczej, więc mam wątpliwości: jeśli ta oś dosłownie wleczona za betoniarką miałaby odciążać pozostałe osie, to jej rama powinna być sztywno spinana z resztą konstrukcji. Tak jest, czy jestem po prostu gupi?Ligo pisze:Dosłownie - to oś wleczona i składana, gdy jest niepotrzebna. Służy do odciążenia głównych osi.
No i jest na sztywno, tyle że na zawiasach. Tam są siłowniki hydrauliczne i po rozłożeniu oś jest blokowana.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Rozumiem. Ale wątpliwości mam wciąż: tam jest bardzo długie ramię, więc to spięcie, znaczy blokada, musi być odpowiednio silne, żeby przeciwdziałać wielkiemu momentowi... Więc czemu tak, a nie normalna trzecia oś obok pozostałych dwóch? W dodatku, jeśli to ma pomagać przy podnoszeniu gruszki dla wylania betonu, to przecież przeszkadza przy odbiorze tegoż z tyłu... Europejskie gruszki nie mają czegoś takiego, a wcale nie wyglądają na mniejsze...
Nie wiem wszystkiego, dopiero się uczę. 
Blokada na pewno jest odpowiednio mocna. Dlaczego długie ramię? Być może większa efektywność działania osi. Podczas wylewki oś jest w górze i nie przeszkadza. Ona jest po to, aby odciążyć mosty i nie niszczyć nawierzchni drogi.

Blokada na pewno jest odpowiednio mocna. Dlaczego długie ramię? Być może większa efektywność działania osi. Podczas wylewki oś jest w górze i nie przeszkadza. Ona jest po to, aby odciążyć mosty i nie niszczyć nawierzchni drogi.