Places
- rbit9n
- Ribitibi
- wuzet
- Kontakt:
Re: Places
Ricoh Pentax to jak Canon marki Nikon... 

- vid3
- Kontakt:
- poor
- Rich poor
A, gdzie ten port?
- vid3
- Kontakt:
A w porcie Monika czeka.

Dodano po 1 minucie 25 strzałach znikąd:
Port na mierzei w Krynicy M.

Dodano po 1 minucie 25 strzałach znikąd:
Port na mierzei w Krynicy M.
- rbit9n
- Ribitibi
canon hansa miał obiektyw nikkor.puch24 pisze:Ricoh Pentax to jak Canon marki Nikon...
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
No miał, ale, panie, kiedy to było?
A Ricoh w latach 70 i 80 był odczuwalnym konkurentem Pentaxa - słabszym, ale jednak, zwłaszcza, że na tym samym mocowaniu. A Ricohy były niemal tak finezyjne, jak Pentaxy, bardziej wyrafinowane od Chinona i o wiele fajniejsze od Cosiny itp.
A Ricoh w latach 70 i 80 był odczuwalnym konkurentem Pentaxa - słabszym, ale jednak, zwłaszcza, że na tym samym mocowaniu. A Ricohy były niemal tak finezyjne, jak Pentaxy, bardziej wyrafinowane od Chinona i o wiele fajniejsze od Cosiny itp.
- wuzet
- Kontakt:
No a teraz Ricoh kupił sobie Pentaxa i bawi się w produkcję aparatów i obiektywów 

No właśnie. Karty się odwróciły. Kiedyś Pentax w foto był o wiele mocniejszy od Ricoha, a ten był w jego cieniu, i konkurowały. Teraz z Pentaxa została nazwa.
Ale oczywiście z tym sobie pokpiwam, bo wydaje mi się, że polityka firmy jest bardzo słuszna, z rozdzieleniem marek Pentax i Ricoh na różne kategorie produktów.
Ale oczywiście z tym sobie pokpiwam, bo wydaje mi się, że polityka firmy jest bardzo słuszna, z rozdzieleniem marek Pentax i Ricoh na różne kategorie produktów.