Warte wzmianki obiektywy Tamrona
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Warte wzmianki obiektywy Tamrona
nie oglądam meczy, więc oko się nie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Lepiej rzeknij coś jako Zarathustra o tej pińcetce.
- rbit9n
- Ribitibi
jest lekka, się kręci się, a co więcej, to się okaże, jak film wywołam. o, a powiedz jak się ustawia te popychacze od przysłony, bo żadnej instrukcji obsługi na ten temat nie czytałem.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Oba czarne suwaki na adapterze musisz przesunąć tak (one są sprężyste, więc nie ma ryzyka uszkodzenia), by wskoczyły w zagłębienia w obiektywie tam, gdzie normalne obiektywy mają pierścień przysłon. Jeden zatrzask po lewej stronie, drugi po prawej. Niektóre adaptery mają tylko jeden taki zatrzask, po jednej stronie. Nie wiem, jak jest w OM. Jeśli tego nie zrobisz, to aparat będzie przekłamywał pomiar światła (np. będzie wierzył, że obiektyw jest nastawiony na przysłonę 4 czy 16...). Właśnie dlatego pisałem, że trzeba przeczytać obstrukcję insługi, bo ten obiektyw nie ma pierścienia przysłon (w odróżnieniu od normalnych), więc robi się to odrobinkę inaczej. Jakieś większe hopsztosy są z tym właśnie obiektywem w przypadku adapterów do Nikona. O tym też pisze instrukcja.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pisze... I czyta. Sama siebie.
A-parat będzie wierzył... w boga Barnacka wszechmogącego, stworzyciela Leiki i...
A-parat będzie wierzył... w boga Barnacka wszechmogącego, stworzyciela Leiki i...
Dzięki czytaniu instrukcja staje się mądrzejsza.
- vid3
- Kontakt:
Dziś sprzątałem pewien magazynek.
Wypierdzieliłem z niego pół tony nieotwartych zafoliowanych instrukcji do monitorów, komputerów HP, maxdata itp.
Kurwa jakie to ciężkie było. We wszystkich językach świata.
Wypierdzieliłem z niego pół tony nieotwartych zafoliowanych instrukcji do monitorów, komputerów HP, maxdata itp.
Kurwa jakie to ciężkie było. We wszystkich językach świata.
Jaka to marnacja.
- vid3
- Kontakt: