Warte wzmianki obiektywy Tamrona
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Warte wzmianki obiektywy Tamrona
Za to sensowne zarabianie na tym.
No, niestety, wszędzie mamy zło i dobro modo Kali...
- vid3
- Kontakt:
Teraz tak, instrukcje te na razie przenieśliśmy z jednego pomieszczenia na kupę do hali.
Na makulaturę tego nie przyjmą ponieważ oprócz papieru jest tam folia i płyty CD.
Trafiają się też jakieś pierdółki metalowo plastikowe.
Będę musiał to za pomocą cudzych rąk ludzkich porozrywać i posortować.
A może podpalić albo poczekać aż zgnije i rozdziobią to kruki wrony.
Na makulaturę tego nie przyjmą ponieważ oprócz papieru jest tam folia i płyty CD.
Trafiają się też jakieś pierdółki metalowo plastikowe.
Będę musiał to za pomocą cudzych rąk ludzkich porozrywać i posortować.
A może podpalić albo poczekać aż zgnije i rozdziobią to kruki wrony.
Rozdziobywanie folii, płyt CD i kawałków plastiku i metalu krukom i wronom raczej nie posłuży. 
A podpalenie nie posłuży Tobie.
Na pewno pamiętacie serię pożarów na składowiskach różnych plastików i gum kilka miesięcy temu - m. in. w Trzebini i w Zgierzu. Parę dni temu mieliśmy kolejny taki pożar niezbyt daleko od Łodzi, w okolicy Łęczycy. Musi łęczycki diabeł Rokita w tym swe kopyto maczał.

A podpalenie nie posłuży Tobie.
Na pewno pamiętacie serię pożarów na składowiskach różnych plastików i gum kilka miesięcy temu - m. in. w Trzebini i w Zgierzu. Parę dni temu mieliśmy kolejny taki pożar niezbyt daleko od Łodzi, w okolicy Łęczycy. Musi łęczycki diabeł Rokita w tym swe kopyto maczał.
- vid3
- Kontakt:
Tak tylko sobie gdybam.
Jeżeli sterty tych instrukcji nie służą do czytania, to do czego?
Jeżeli sterty tych instrukcji nie służą do czytania, to do czego?
To są dupokrytki. "Napisaliśmy w instrukcji! Nie czytaliście? Wasza wina!"
Dodano po 12 minutach 53 strzałach znikąd:
Instrukcja jest w 30 językach europejskich żeby nie było potem gadania, że jestem Grekiem, ale mieszkam w Norwegii. Nie mówię po norwesku i nie zrozumiałem instrukcji która była po norwesku szwedzku i duńsku.
Poza tym, możliwe, że wydrukowanie jednej instrukcji w 30 językach jest ogólnie tańsze niż drukowanie wielu wersji językowych przeznaczonych na konkretne rynki. Potem przy dystrybucji nie trzeba kombinować, czy dana wersja jest za Polskę, Niemcy, czy Francję, tylko do danegonkraju leci to, co akurat jest w magazynie, bez oglądania i wybierania.
Dodano po 7 minutach 32 strzałach znikąd:
Kupiłem kiedyś drukarkę HP. Instrukcje (skrócone) były w kilkudziesięciu językach, zasilacz uniwersalny 100-240 V z adapterami do różnych gniazdek, kabel telefoniczny (fax) też z adapterami. W zasadzie mogła iść na dowolny rynek europejski.
Dodano po 12 minutach 53 strzałach znikąd:
Instrukcja jest w 30 językach europejskich żeby nie było potem gadania, że jestem Grekiem, ale mieszkam w Norwegii. Nie mówię po norwesku i nie zrozumiałem instrukcji która była po norwesku szwedzku i duńsku.
Poza tym, możliwe, że wydrukowanie jednej instrukcji w 30 językach jest ogólnie tańsze niż drukowanie wielu wersji językowych przeznaczonych na konkretne rynki. Potem przy dystrybucji nie trzeba kombinować, czy dana wersja jest za Polskę, Niemcy, czy Francję, tylko do danegonkraju leci to, co akurat jest w magazynie, bez oglądania i wybierania.
Dodano po 7 minutach 32 strzałach znikąd:
Kupiłem kiedyś drukarkę HP. Instrukcje (skrócone) były w kilkudziesięciu językach, zasilacz uniwersalny 100-240 V z adapterami do różnych gniazdek, kabel telefoniczny (fax) też z adapterami. W zasadzie mogła iść na dowolny rynek europejski.
- vid3
- Kontakt:
Wystarczyłaby karteczka z www.hp.pl/tu_sa_wszystkie_instrukcje_do ... nitora/etc
Ewentualnie z kodem QR.
I wielkim napisem : Jeżeli tego nie przeczytasz jesteś w czarnej dupie.
Ewentualnie z kodem QR.
I wielkim napisem : Jeżeli tego nie przeczytasz jesteś w czarnej dupie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I znowu wszystkie plagi na biednego cz4rnuszka.
- rbit9n
- Ribitibi

Hedley Lamarr!!!
dobra, przyznaję się bez bicia, że nie czytałem, bo broszura jest skanowana bez rozszywania i jet totalnie wymieszane wszystko. ale ogarnąłem na czuja i się buja.puch24 pisze: ↑15 paź 2018, 22:04 Oba czarne suwaki na adapterze musisz przesunąć tak (one są sprężyste, więc nie ma ryzyka uszkodzenia), by wskoczyły w zagłębienia w obiektywie tam, gdzie normalne obiektywy mają pierścień przysłon. Jeden zatrzask po lewej stronie, drugi po prawej. Niektóre adaptery mają tylko jeden taki zatrzask, po jednej stronie. Nie wiem, jak jest w OM. Jeśli tego nie zrobisz, to aparat będzie przekłamywał pomiar światła (np. będzie wierzył, że obiektyw jest nastawiony na przysłonę 4 czy 16...). Właśnie dlatego pisałem, że trzeba przeczytać obstrukcję insługi, bo ten obiektyw nie ma pierścienia przysłon (w odróżnieniu od normalnych), więc robi się to odrobinkę inaczej. Jakieś większe hopsztosy są z tym właśnie obiektywem w przypadku adapterów do Nikona. O tym też pisze instrukcja.
tak czy siak, TC miał być super gut. i faktycznie, nieporysowany, czysty i zadbany, ale co z tego, skoro widzę grzybnię na tylnej soczewce.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Oj, dupa. Ale podobno ten typ tak miewa, na jednej ze stron jemu poswieconych znalazłem info, ze to mu się zdarza, i jak to łatwo usunąć.
Wpisz w google Tamron 01F i jeden z linków na 1 stronie powinien Cię tam zaprowadzić
Wpisz w google Tamron 01F i jeden z linków na 1 stronie powinien Cię tam zaprowadzić