Komputrowe dylematy ;)
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Komputrowe dylematy ;)
A ja próbuję wykrzykniki z menedżera urządzeń wyciszyć, póki co na zastępczym dysku i sklonowanym systemie, który wstał.
Ale w którym komputerze - tym nowym, co kupiłeś, czy starym, który próbujesz ratować? Jeśli dysk jest z jakiegoś innego komputera sklonowany, to będą jaja jak berety!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie, nie ratować, bo działa dobrze, tylko mi nieco za wolno. W Lightroomie oczywiście, diabelskim wynalazku. A ponieważ dyski mam lepsze, niż w nowym, i nie chce mi się instalować wszystkiego od nowa, to sklonowałem na razie systemowy na zastępczy i patrzę - chyba już wszystko OK. Pozostaje zapiąć właściwe dyski i powtórzyć instalację sterowników, i zdecydować, która karta graficzna ma zostać.
- rbit9n
- Ribitibi
zaś na Korku gość wystawił contaksa RTS II, w stanie bardzo dobrym. na szczęście mam silne wole.puch24 pisze:A co, szewiec bez bótów chodził?
Dodano po 44 strzałach znikąd:
A ja se kupiłem aparat. Nie wiem, po jaki chuj. :-/
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- rbit9n
- Ribitibi
ciul z tym. ważne, że synchro na 1/125s. choć mogłoby być 1/250s.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Łatwiej było zwęzić szczelinę i uzyskać 1/2000 s i X przy 1/125 s, niż przyspieszyć ruch lamelek i uzyskać X 1/250 s.
Pierwszym, w którym się to udało, był Nikon FM2 pierwszej serii: 1/4000 s i X przy 1/200 s. W wersji FM2n dociągnęli do 1/250 s.
Pierwszym, w którym się to udało, był Nikon FM2 pierwszej serii: 1/4000 s i X przy 1/200 s. W wersji FM2n dociągnęli do 1/250 s.
puchaty możesz w tym żyć? 1/1000? nie budzisz się w nocy w krzykiem? 

Jakoś mogę i nie śni mi się po nocach.
Ale może po Twoim wpisie mi się zacznie śnić.
Cieszysz się?
Nie popycham błon do ISO 128000....
Poza thym, nie wkładam tam błon. Ani filmów...
Natomiast fucktem jest, że już pod koniec lat 80 1/1000 s była trochę anachronizmem przy ówczesnych nawet filmach. Były już czarno-białe i kolorowe filmy 1600 i 3200 ASA.
Zresztą nawet takie czułości nie były potrzebne. Pamiętam, jak kiedyś chciałem zrobić zdjęcie z małą GO z przysłoną 1,8, i dupa - 1/8000 s to było za dużo.
Dodano po 2 minutach 6 strzałach znikąd:
Któraś z Minolt - chyba 9xi - miała najkrótszy czas ever - 1/12000 s. Chyba nikt tego nie pobił do tej pory w migawce mechanicznej.
Ale może po Twoim wpisie mi się zacznie śnić.
Cieszysz się?
Nie popycham błon do ISO 128000....

Poza thym, nie wkładam tam błon. Ani filmów...

Natomiast fucktem jest, że już pod koniec lat 80 1/1000 s była trochę anachronizmem przy ówczesnych nawet filmach. Były już czarno-białe i kolorowe filmy 1600 i 3200 ASA.
Zresztą nawet takie czułości nie były potrzebne. Pamiętam, jak kiedyś chciałem zrobić zdjęcie z małą GO z przysłoną 1,8, i dupa - 1/8000 s to było za dużo.
Dodano po 2 minutach 6 strzałach znikąd:
Któraś z Minolt - chyba 9xi - miała najkrótszy czas ever - 1/12000 s. Chyba nikt tego nie pobił do tej pory w migawce mechanicznej.
Nawionzujem do tego, że pisałesz że body z 1/4000 to śmich na sali