Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: wpk »

O samku?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Miętowym, durianowym lub spoconego koziego cycka. Do wyboru. Ile Pan sobie życzy?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

100 na stulecie + 1 na 12.11.
Ligo

Post autor: Ligo »

Owain pisze: 04 lis 2018, 13:58 muszę korzystać z linku do strony głównej, potem się szukać i szukać swoich obrazków - nie wiesz jak wrócić do starego, dobrego? :)
No, nie jestem specem od tego, a tym bardziej właścicielem, ale domyślnie na stronie gównej powinieneś mieć w prawym górnym rogu takie kółeczko z literką S, bądź też O, jako i ja mam własne z literką L. :-)
I jak klikniesz, to wybierasz sobie Images i tyle.
Tylko w prawym, kurwa, nie w lewym!!
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Ojcu zaczął się zawieszać znienacka pecet służący do biurowej czarnej roboty. Phenom x4 955, 8GB RAMu Kingstona, płyta główna Asusa, SSD OCZ, zasilacz 750W Chieftec. Swoją świetność sprzęt ma już za sobą - jakiś lut się pewnie utlenił, pomyślałem. Zapadła decyzja, żeby wrzucić do pudła tysiąc i zmienić płytę z procem oraz pamięcią. Wybór padł na zestaw i3 8100 + Asus Prime H310M-K i jedna kość DDR4 8GB Patriot. Reszta gratów zostaje.

Poskładałem to dzisiaj i, za przeproszeniem, chuj mnie już trafił - no nie mogę na nowej konfiguracji zainstalować dziesiątki przez USB. Wydaje mi się, że ogarnąłem co trzeba w UEFI, ale instalacja pada (komputer się restartuje) dokładnie w momencie gdy na monitorze pod niebieskim logo Windows zaczyna kręcić się białe kółko oznaczające pracę komputera. Co to mogą być za czary? Lewa kość DDR4? Czy może jednak nie wszystko poustawiałem jak trzeba?
puch24

Post autor: puch24 »

Ja miałem jaja gdy próbowałem zainstalować 10 na starym PC z Intel Core Duo. Rwałem już ostatnie siwe kudły z łba, bo nie mogłem trafić na rozwiązanie, gdy w końcu w desperacji przywróciłem wszystkie ustawienia BIOSu płyty do domyślnych - i instalacja ruszyła. Nie wiem więc, CO pomogło.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Marcin, jeśli wciąż jest problem, to napisz mi mail z telefonem na adres firmowy, a odezwiemy się do Ciebie jutro do południa.
gavin

Post autor: gavin »

ale on nie ma telefonu!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

To numer Tapatalka.
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Woytku, jeszcze raz dziękuję za natychmiastowe podjęcie akcji ratunkowej i przeanalizowanie podjętych przeze mnie kroków skutkujące trafną, jak się okazało, diagnozą: zjebany RAM.
Na szczęście Komputronik też stanął na wysokości zadania i od ręki wymienił kość, co nie było takie oczywiste przy zakupie sprzętu przez podmiot gospodarczy ;)
Po założeniu nowej pamięci wszystko zaczęło działać jak powinno. Jeszcze raz dzięki, jestem winny co najmniej piwo.
ODPOWIEDZ