Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Jak zrobić ten wujowy wzorek?
- vid3
- Kontakt:
Nie mam PSa w domu ... tylko w robocie.
Ale z tego co pamietam to się coś zaznaczało, kopiowało do schowka a potem wklej jako nowy pędzel i już.
Ale z tego co pamietam to się coś zaznaczało, kopiowało do schowka a potem wklej jako nowy pędzel i już.
Edycja -> zdefiniuj wzorek, ok, ale potem jakoś dziwnie to działa.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie będziesz brał imienia Pana, Woytka Twego, nadaremno; bo nie będzie miał Pan za niewinnego tego, który by wziął imię Pana, Woytka swego, nadaremno.
- Owain
- Nasz Czelnik
Dodano po 5 minutach 34 strzałach znikąd:
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale możesz utworzyć nowy obrazek np. 100 na 100 px, potem przenieść do niego ten wzór z obrazka źródłowego, chuj że będzie kwadratowy, potem jak będziesz używał pyndzla to bedzie jakich chcesz, okrągly ze wtapianiem np. No wiec jak już masz ten mały kwadracik ze wklejoną Twoją ziemią, fakturą, dajesz to co wyżej czyli tworzysz nowy wzorek, potem używasz stempla z wzorkiem (nie zwykłego) i dajesz nie bombelki czy tęczową flagę tylko ten zwój wzorek. O to Ci szło?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
W tym sęk, że musi być jakiś interes.
- Owain
- Nasz Czelnik
E tam. Phi. E tam. Phi...
I jeszcze parę razy wkoło Woytek.
No owszem. Ale z tego zazwyczaj wychodzi fatalna powtarzalność faktury co to zazwyczaj wrzeszczy: halo! to ja! zrobiona w PSie!Owain pisze: ↑09 gru 2018, 14:15 ...możesz utworzyć nowy obrazek np. 100 na 100 px, potem przenieść do niego ten wzór z obrazka źródłowego, chuj że będzie kwadratowy, potem jak będziesz używał pyndzla to bedzie jakich chcesz, okrągly ze wtapianiem np. No wiec jak już masz ten mały kwadracik ze wklejoną Twoją ziemią, fakturą, dajesz to co wyżej czyli tworzysz nowy wzorek, potem używasz stempla z wzorkiem (nie zwykłego) i dajesz nie bombelki czy tęczową flagę tylko ten zwój wzorek. O to Ci szło?
No to co dałeś następnie - znaczy powyżej.
- Owain
- Nasz Czelnik
No wiem, ale zrozumiałem, że gawę chce, a raczej nie chce mu się klikać w różne miejsca, tylko chce mieć na stałe zdefiniowane to, co ma w stemplu i tym stemplować. Oczywiście gdy ja stempluję, nawet pokrywając z tego samego źródła, klikam co chwilę dobierając i różnicując. No ale już w końcu nie wiem, co chciał gawę.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Znaczy podobnie myślimy. Zdrówko.