Aparaty do dupy

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Aparaty do dupy

Post autor: vid3 »

Eee, no to dupa.
A tam gość sprzedaje jakieś zorki 80-100 PLN
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Za kilogram?
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

zorka ale ktory nr
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Zorka One?
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Mam przekleić ?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Jeszcze pyta!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Off Topic
No dobra czas dorosnąć i pozbyć się zabawek które leżą w skrzyni...

1. Kiev III

Przedliftowy Kiev III będący wierną kopią a w zasadzie rebrandingiem przedwojennego Contaxa III. Tak to jeszcze ten stary dobry Kiev który jest najbardziej ceniony bo wykonany z jakością godną oryginału. Mam go na stanie już dobre kilka lat, kiedyś robiłem nim zdjęcia, część z nich nawet została wydrukowana...i to w A4
Był to najlepiej pracujący Kiev jakiego posiadałem(a miałem ich z 7). Niestety jakiś czas temu poszła słynna tasiemka od migawki i niestety nie działa. Naprawa tego póki co chyba jeszcze jest możliwa naprawa w serwisie(kiedyś to robiłem w dwóch byłych Kievach). Niestety nie mam czasu ani chęci się w to bawić. W zestawie jest obiektyw Jupiter 8 oraz dekielek a także oryginalny zmodyfikowany nieco futerał tak aby było używalny w dzisiejszych czasach. Co ciekawe światłomierz jeszcze coś tam pokazuje!

SN:5830668
Cena: 90 zł + wysyłka

2. Zorka 4

Jedna z pierwszych serii Zorki 4 według Sovietcams, o czym świadczy ramka wokół okienka wizjera oraz wichajster przy obiektywie pomagający w ostrzeniu. No i faktycznie tych zorek miałem kilka(naście) i wszystkie późniejsze, żadna nie pracowała tak płynnie jak ta mimo upływu lat. Robiłem nią kiedyś jakieś zdjęcia ale nawet nie pamiętam gdzie są...
W obiektywie wdarł się oczywiście grzyb dodający nieco klimatycznej mgiełki poza tym bardzo ostry. W zestawie oryginalny futerał z logo ZORKA(a jakże!)

SN: 5827600
Cena: 120 zł + wysyłka

3. Zorka 6

Zorka kupiona niegdyś nie wiadomo po co...ale co by nie mówić BARDZO UCZCIWY DALMIERZ. Pracuje bardzo płynnie, wizjer mimo niedużych rozmiarów jest bardzo jasny a plamka widoczna doskonale, klapka otwierana po ludzku na zawiasie oraz szpula do zwijania filmu zamontowana na stale. Generalnie chyba jeden z lepszych radzieckich dalmierzy popularnie dostępnych ale bardzo niedoceniony.
W zestawie obiektyw INDUSTAR 50 w dobrym stanie. Robiłem tym zestawem jakieś zdjęcia i nawet coś tam wychodziło
Oczywiście futerał również jest.

SN: 630049887
Cena: 80zł

ZDJĘCIA DOSTĘPNE SĄ TUTAJ
https://flic.kr/s/aHsmoAvMvw
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Aha…
Kurde - 290 złotych... Darmo przecież.
A ile u mnie leży takiego szmelcu - sam nie wiem. Jednak Zorkija żadnego, a Kijew tylko jeden - też zepsuty.
puch24

Post autor: puch24 »

Qrde - już sto milionów razy sobie obiecywałem, że przestanę wyrzucać kasę na zbieranie takich rupieci. Mam tego tonę i ciągle niestety przybywa. Tu stówka, tam stówka, a, jak wiemy, pens jest ojcem funta. :-(
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Muzeum zrobisz i będziesz kustoszem.
Albo sprzedasz to wszystko hurtowo i kupisz sobie mercedesa.
Albo Żona to sprzeda za psie pieniądze.
ODPOWIEDZ