Kota dawno nie było

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Kota dawno nie było

Post autor: cz4rnuch »

Żebrak.

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Że brak czy nie brak, nieistotne wobec czerwonych paznokci - widać tajskie jadło nawet cz4rnym miesza w genderze.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

abishai pisze: 09 sty 2019, 22:57 Wojtku, dzięki :)

Za dobre słowo, szczególnie zaś za oszczędzenie życia temu ptactwu, choć takim zachowaniem nie wpisujesz się w tak modną obecnie, patriotyczną postawę ;)
ale że się o dziki rozchodzi?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
gavin

Post autor: gavin »

przeca to po szwabsku!
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

chuja tam! to po szląsku!
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

rbit9n pisze: 10 sty 2019, 13:10 chuja tam! to po szląsku!
https://www.pzlow.pl/index.php/aktualno ... e-z-planem
puch24

Post autor: puch24 »

Wiecie co? Ogarnęło mnie pewne przerażenie. No, może przerażenie to za duże słowo, ale na pewno spory niepokój poznawczy.

Człowiek nie może znać się na wszystkim. Siłą rzeczy, nawet jeśli jest ekspertem, to w jakiejś swojej wąskiej dziedzinie; w paru innych dziedzinach jest amatorem, a we wszystkich innych - ignorantem, i musi polegać na fachowości innych ekspertów.

Tyle że... skąd wiedzieć, kto jest ekspertem, a kto nie? Teraz już wszyscy i wszędzie wypowiadają się na wszystkie tematy.

Co chwilę rozdmuchiwane są rozmaite "afery", które po dokładniejszym zbadaniu sprawy często okazują się wcale nie być aferami. Ale skąd biedny słuchacz/czytelnik ma to wiedzieć? Przecież nie ma siły, żeby znać się na wszystkim i ocenić własnym rozumem, czy to prawda, czy tania sensacja, która np. ma służyć jakimś celom politycznym.

O co konkretnie chodzi? Gdzieś na FB widziałem tabelkę z ilościami odstrzelonych osobników danego gatunku w Polsce w ciągu ostatnich lat. Przez ostatnie parę lat odstrzeliwano więcej niż 210 tys. dzików rocznie! Więc odstrzał 210 tys. to nie jest jakaś niewyobrażalna "rzeź", wykraczająca poza wszelkie normy.

No i teraz nie wiem już, co o tym wszystkim myśleć.

Tutaj jest ciekawy artykulik o tym zjawisku, związanym z wiedzą ekspercką i "niewiedzą nieekspercką". Warto rzucić okiem: https://wszystkoconajwazniejsze.pl/tom- ... MPOIk12us0
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Ja to czasami myślę, że ktoś na jakiejś uczelni akurat pisze doktorat albo pracę mgr z socjologii albo z analizy zachowania tłumu.
Rzuca temat w media tu i tam i obserwuje jak bardzo można namieszać jak najmniejszym wkładem własnym.
Na jakie manipulacje i w jakim stopniu podatne w danej sytuacji masy.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

jak nic muszą coś przepchnąć w sejmie, a to robi za zasłonę dymną. zobaczycie, góra tydzień, no dwa i ucichnie jak makiem zaćpał.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Powrót że-braka.

Obrazek
ODPOWIEDZ