Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: nordenvind »

Tom4sz pisze: A żeby nie było: lepiej A7II czy A7IIR? :P
Dziwne pytanie, A7IIR jak biletów NBP pod dostatkiem :mrgreen:
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Nordevindzie. A ja mam takie pytanie. Jaki jest sens zakupywania (kiedyś i teoretycznie) kita 28-70 do celów wycieczkowych, jak się ma 28/2?

:)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Owain pisze:Nordevindzie. A ja mam takie pytanie. Jaki jest sens zakupywania (kiedyś i teoretycznie) kita 28-70 do celów wycieczkowych, jak się ma 28/2? :)
Nie trzeba zmieniać obiektywu, ogniskowe 35mm, 50, 70 przydają się.
Zuum jest lekki, jakość obrazka przyzwoita. Zimą są niskie ceny ok. 800zł.
Jeśli nie spodoba się, w wakacje odsprzedaż za 1000zł :mrgreen:
Mam 28/2, 90/2.8, dokupiłem Kanonika dx i dla mnie zuumik już bez sensu.
Jedno szkło af do A7II to trochę mało. Chyba że zdecydujesz się opcjonalnie na 50 lub 55mm....
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Nie leży mi ta ogniskowa 50-55 chyba... chyba że to primoplan:) Kusi 60/2.8 sigma ze zdjętą dupką, bo tanioszka, bo nawet ostrzejsza od pełnej dziury niż FE55/1.8, bo chcę sprawdzić jak to z tą winietą, bo nie wiem czy potrzebuję takie szkło i do czego (zawsze mniejsza inwestycja niż 55/1.8), choć oczywiście, cajs to cajs, ostrość sama nie tak ważna. Kit by się nadał, by zobaczyć jakie ogniskowe mi leżą. Z drugiej strony zoom nożny się sprawdza przy 28/2, no ale te kąty czasem... 85 czy 90 to już drożyzna i dużyzna... :D W sumie to jak nabędę CV 40/1.4 i będzie primoplan, to do zabawy wystarczy, a wakacje mogę objechać 28/2 - raczej całe:) Czyli generalnie mogę sobie rozmyślać a potrzebuję nic:)
nordenvind

Weź nie pierdol z tymi protezami typu sigma bez dupy....
Kombinujesz jak Łysek pod górkę.. z sigmą nie działa nawet fazowy af w a7II, nie wspominając o konieczności cropowania ....
Nie namawiam na Kita....ale kupujesz, sprawdzasz czy pasuje, nie to adieu... i jesteś bez straty finansowej.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ale mnie ta sigma kusi, bo właśnie nikt nie wierzy:> Widziałeś choć sample w sieci? :)
nordenvind

Owain pisze:Ale mnie ta sigma kusi, bo właśnie nikt nie wierzy:> Widziałeś choć sample w sieci? :)
Widziałem, rok temu interesowałem się tym tematem jak kupiłem gołe body.....
Widocznie każdy musi to przejść :lol:
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Właśnie :) Daj się człowiekowi uczyć na błędach :D Błędach wartych 500 zł, a nie 3700 zł :] Na razie plan jest taki, aby przeżyć zimę i zatokę świń, ponosić A7, zobaczyć czy a6000 przestanie robić zdjęcia, ale dać mu jeszcze szansę pod wodą z 35/1.8. A potem pewnie pójdzie do ludzi a6000, S12/2, 35/1.8, obudowa podwodna i pezecik. Za to starczy na kita 28-70 i pewnie FE55/1.8 lub FE35/2.8. A może na zaczątek FE90/2.8 lub batiska 85? :) Czuję się jak 14latek-prawiczek, który rozprawia, którą pozycję seksualną będzie uwielbiał, jak już zacznie :D

A właśnie, dlaczego kupiłeś 90 macro a nie batiska?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

nordenvind pisze:Widziałem, rok temu interesowałem się tym tematem jak kupiłem gołe body.....
Widocznie każdy musi to przejść :lol:
Body? Stresujesz Bogusława i wielu innych.
Tymczasem ja, widząc sformułowanie "gołe body", wolę najzwyczajniejsze gołe baby.

Ktoś się sprzeciwi?

PS Owain... Jak wyżej.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

wpk pisze: Tymczasem ja, widząc sformułowanie "gołe body", wolę najzwyczajniejsze gołe baby.
Ktoś się sprzeciwi?
Od kilkudziesięciu minut nie jestem aż tak przekonany... i jeszcze te fotki w sukience? Hmm.. ;)

No, ja w sumie też kupiłem najpierw samo ciało :D
ODPOWIEDZ