Places
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Places
A ja myślałem, że czarny.
Jest też do Canona nowy 1,8/50, czarny albo biały do wyboru. Więc trafiłeś kulą w płot, Wojtusiu.
Podobno ten nowy jest o wiele lepsiejszy od starego.
Ligo, jesteś zadowolniony?
Bo ja od jakiegoś czasu namyślam się nad Jongnułem 2/35 do Nikona.
Tak bajdełej, pojawił się też nowy Jongnuł 1,4/50 do Nikona, już z elektrycznym sterowaniem przysłoną.
Natomiast wieki temu Jongnuł wypuścił 1,8/85 do Canona, zapowiedział do Nikona, ale nie wypuścił.
Podobno ten nowy jest o wiele lepsiejszy od starego.
Ligo, jesteś zadowolniony?
Bo ja od jakiegoś czasu namyślam się nad Jongnułem 2/35 do Nikona.
Tak bajdełej, pojawił się też nowy Jongnuł 1,4/50 do Nikona, już z elektrycznym sterowaniem przysłoną.
Natomiast wieki temu Jongnuł wypuścił 1,8/85 do Canona, zapowiedział do Nikona, ale nie wypuścił.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Znaczy, że biały?
Ten akurat jest czarny, jak sądzę (chyba, że go Liguś popaintował), ale gdyby był to 1,8/50, to mógłby być biały. 

- Owain
- Nasz Czelnik
To jeszcze trzeba by było wprowadzić żółte, brązowe i czerwone, a także mieszane.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
And rapists.
Nie jest zły. Dobrze działa z Canonami, na Sony i przelotce nie chodzi AF, a ręczne ustawianie na powiększeniu nie jest komfortowe, bo pierścień zbyt lekko pracuje i ma w dodatku niewielki kąt obrotu. Otwarty jest ostry w środku, trzeba go trochę przymknąć, żeby był na całości. Wziąłem z ciekawości, bo w tej kwocie to se można filter kupić, ale został u mnie.
Dzięki.
Zastanawiam się, czy to ta sama konstrukcja optyczna, bo wyglądem i rozwiązaniami technicznymi obiektywy Yongnuo do Canona i Nikona znacznie się różnią, mają nawet inne średnice filtra, itp. Obiektywy do Nikona bardzo przypominają wyglądem nikonowskie. Co ciekawe, wersje do Nikona są w PL zauważalnie droższe od wersji do Canona.
Niestety nie trafiłem na żadne sensowne testy czy porównania.
Gdzieś tylko wyczytałem, że YN 2/35 jest optycznie lepszy od starego Nikkora AF 2/35. A nowy AF-S 1,8/35 jest może lepszy, ale raczej drogi.
Zastanawiam się, czy to ta sama konstrukcja optyczna, bo wyglądem i rozwiązaniami technicznymi obiektywy Yongnuo do Canona i Nikona znacznie się różnią, mają nawet inne średnice filtra, itp. Obiektywy do Nikona bardzo przypominają wyglądem nikonowskie. Co ciekawe, wersje do Nikona są w PL zauważalnie droższe od wersji do Canona.
Niestety nie trafiłem na żadne sensowne testy czy porównania.
Gdzieś tylko wyczytałem, że YN 2/35 jest optycznie lepszy od starego Nikkora AF 2/35. A nowy AF-S 1,8/35 jest może lepszy, ale raczej drogi.
Nie mam pojęcia, czy to kopia Canona. Niby trochę podobny, ale nie wnikałem.
Dam jeszcze przykład kolorów i bokehu, ale to obok, na thingsach.
Dam jeszcze przykład kolorów i bokehu, ale to obok, na thingsach.