Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
flektogon to wujowy miałem, Hexalux go kładł na łopatki w pierwszej rundzie
Jak już tu kiedyś pisał nasz kolega nordu nie ma się co nastawiać, że przelotki z AFem będą jakoś sensownie działać z A7 ver1 rulez. Na chińskich stronach w ogóle nie podają pierwszych A7ek na liście sprzetu kompatybilnego. MC-11 też może nie zadziałać lub zadziała jedynie af kontrastowy. Zostają manuale i szkła natywne.gavin pisze:kurde nie wiem:
1) sigma mc-11 i ef 35 f2 IS i ef 85 f/1.8 / upgrade na 85 f/1.4
2) samyang 35/2.8 i FE 85 f/1.8
Ostatnio zmieniony 01 mar 2019, 18:14 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
- sorevell
Już myślałem, że luxy potaniały, ale jednak nie. Więc te 35 klocków to mocno na oko.Owain pisze:Jako nowemu posiadaczowi A7 Rulez proponuję zestaw:
- Batis 18/2.8
- Batis 25/2
- Summilux 35/1.4
- Voigtlander 40/1.4
- FE 55/1.8
- Voigtlander 60/2 macro
- Batis 85 1.8
Sam bym chętnie sobie taki sprawił, ale nie mam wolnych 35 klocków.
- Owain
- Nasz Czelnik
No chyba widziałem za 10 tysi w przeliczeniu na ebayu. Batiski też liczyłem używki ;>
Dodano po 4 minutach 23 strzałach znikąd:
Może i wupsik by mi zapisał w testamentum, ale niestety mnie przeżyje więc dupa.
Dodano po 4 minutach 23 strzałach znikąd:
Może i wupsik by mi zapisał w testamentum, ale niestety mnie przeżyje więc dupa.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Złego diabli nie wezmą.
Dobrze prawi.puch24 pisze: ↑01 mar 2019, 17:27 Obiektywy takie, jak 2,8/28, 2,8/35 czy 2,8/40 to chyba naprawdę służą głównie do sprzedawania. Już na początku lat 80 2,8/35 wyszło kompletnie z oferty niemal wszystkich firm, bo uznano je za ciemne, i standardem stało się 2/35. 2,8/40 funkcjonowało wyłącznie jako naleśnik.
A teraz nagle stały się "hitem", dla mnie zupełnie niepojętym.
Niechby to było chociaż 2,4/35...
Ludzie wariują, https://allegro.pl/oferta/vivitar-2-24-7871710847
kupiłam takiego za 70zł kilka lat temu.
No, niestety, teraz po tyle chodzą. Kilka lat temu też takie tanie nie były. Jak kupiłaś za 70 zł, to była to spora okazja. Albo wersja z rzadkim, niepopularnym, nieprzydatnym mocowaniem.
Pamiętajmy, że pojawienie się bezlusterkowców "niestety" spowodowało run na zupełnie nieprzydatne pleśniaki, z którymi wcześniej nie wiadomo było co zrobić. Nawet z najbardziej egzotycznymi mocowaniami. Kiedyś Helios 44 był co najwyżej przyciskiem do papieru, a teraz, panie, kultowy się zrobił.
Dodano po 1 minucie 35 strzałach znikąd:
A takiego 2/24 to sam bym se chętnie kupił.
Pamiętajmy, że pojawienie się bezlusterkowców "niestety" spowodowało run na zupełnie nieprzydatne pleśniaki, z którymi wcześniej nie wiadomo było co zrobić. Nawet z najbardziej egzotycznymi mocowaniami. Kiedyś Helios 44 był co najwyżej przyciskiem do papieru, a teraz, panie, kultowy się zrobił.

Dodano po 1 minucie 35 strzałach znikąd:
A takiego 2/24 to sam bym se chętnie kupił.
kurła to jedt jakiś spisek z fe 2/35
Czy jedt to jakaś odmiana jedi?
Yeti.
A mówiłem brać RIP, bo tam na stanie...
A mówiłem brać RIP, bo tam na stanie...