Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: wpk »

gavin pisze: 03 mar 2019, 10:46 Ja Ci tylko Owanienka napisza, że w zeszłym roku żem był wieziony Jeepem Cheerokim na dużych kółkach (taki typ przeprawowy). Była to najmienksza podróż ever, silnik co prawda v8 z automatem może nie powalał osiongami, ale ten gablot po prostu płynoł. Mięnciutko, cichutko, piekny dzwienk silniczka. Coś pienknego i niedrogo.

Żadne tam suwy, crossołwery i hydropneumatyczne bajki.
Na balonach to na balonach. Rulez.
Ale Prezes, a Twój imiennik, chce coś, co pali poniżej 14 litrów w mieście.
puch24

Post autor: puch24 »

Byłem kiedyś wieziony Wielkim Szerokim. Nigdy więcej. Na każdym rogu w mieście miałem wrażenie, że się przewrócimy. Na daszkach przeciwsłonecznych ostrzeżenie, że może się przewrócić na zakręcie.
No dajcie spokój!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

To i tak dywagacje, bo kasę oszczędzoną na auto i tak pewnie wydam na prywatną operację wstawienia implantu, która to chuja da.
A Jeepa Cheerokiego nie mogę, bo szef mój ma i byłby zgrzyt ;p Zresztą to kosztuje w chuj. Zresztą to fiat jest, a fiatami się brzydzę.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Kobietę najlepiej przekonuje się przy butelce vina... :mrgreen:
Zonka jeździ hjundajem jest pewnie zadowolniona, to i jej logika podpowiada ażeby kupić hjundaja lub kiję.
W moim siole również dominuje korea. Trudno kogoś w takiej sytuacji przekonywać do nieznanego :)
Tych nissanów jednak bardzo dużo sprzedaje się w europie, o ile nie najwięcej z wszystkich crossoverów.
Reno/nissan ma partnerstwo z mercedesem i oferuje im małe silniki w zamian za duże np do droższych infiniti.
Nie pamiętam dokładnie, ale Q30 i Q60 są bliźniacze z mercedesem. Mechanicznie kadjar i qashqai są chyba bardzo blisko.
Nowy silnik 1.3 w nissanie zastępuje poprzednie 1.2 i 1.6 i jest w dwóch wersjach 140KM i 160KM dodatkowo ma DPF jak
dieslu. W ubiegłym roku po przeglądzie musiałem zostawić auto na drobną naprawę ( jakaś mała kondensacja oleju koło dekla).
Dostałem na dwa dni x-traila w awtamacie diesla 2L/177KM i to jeździło bardzo fajnie, auto większe zewnętrznie, ale z perspektywy
przednich foteli to tylko nieco szersza kopia kashqaia.

Dodano po 4 minutach 6 strzałach znikąd:
masz rację Wojtek :P
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 13:52 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

nordenvind pisze: 03 mar 2019, 13:50 Kobietę najlepiej przekonuje się przy butelce vina... :mrgreen:
..., świecach z afrodyzjakowym zapachem, pościelówce z głośników, sexie...
nordenvind

Niedziela niehandlowa, gdzie Ovi kupi te afrodyzjakowe świece ?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Żabkę mam na parterze.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Prawda, Żabka to poczta, może być otwarta.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Jak to gdzie? W kościole! Tam zakaz handlu nie obowiązuje, a świeców wszelakich dostatek.
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

I kadzideł! Mniam :)

Co do wymagań Owaina, to doskonale je rozumiem. I potwierdzam, że taki wyższy powóz dobrze robi na kręgosłup i wygodę jazdy. Nasz T-roc jest nie za wysoki, ale i tak czuć różnicę.
ODPOWIEDZ