Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Jest sprężyste. To kowalny metal. Robiłem takie kable dla siebie i kolegi.
Musi być odpuszczone ( rozhartowane) i splatasz z cienkich drucików grubszy kabel.
Oczywiście próba 999,9.
Teraz sporadycznie słucham na sennheiser hd600 i linarcie lampowym odkupionym od Marka Perepeczki
i naprawionym osobiście przez Mirka z Linnartu.
Do tego Marantz CD 16 i jest pięknie.
Musi być odpuszczone ( rozhartowane) i splatasz z cienkich drucików grubszy kabel.
Oczywiście próba 999,9.
Teraz sporadycznie słucham na sennheiser hd600 i linarcie lampowym odkupionym od Marka Perepeczki
i naprawionym osobiście przez Mirka z Linnartu.
Do tego Marantz CD 16 i jest pięknie.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 23:53 przez Meliszipak, łącznie zmieniany 1 raz.
Robiłem różne sploty, wygrzewałem w piekarniku, używałem różnych izolatorów. Pewien poziom trudno przeskoczyć.
Bardzo duże znaczenie ma oczywiście czystość, gładkość powierzchni, długość kryształów etc.....
A sprzęt mam w 80% własnej produkcji. 15 lat temu wpadłem przypadkiem na amerykańskie diyaudio.com i tak się zaczęło
Bardzo duże znaczenie ma oczywiście czystość, gładkość powierzchni, długość kryształów etc.....
A sprzęt mam w 80% własnej produkcji. 15 lat temu wpadłem przypadkiem na amerykańskie diyaudio.com i tak się zaczęło

Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 23:53 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
No a ja tak się bawię...nordenvind pisze:Malowanie olejem , pastele tłuste, chude, szkice węglem, mam już dawno za sobą
Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
No sprawa jest złożona.nordenvind pisze:Robiłem różne sploty, wygrzewałem w piekarniku, używałem różnych izolatorów. Pewien poziom trudno przeskoczyć.
Ja sam teraz mam jakieś srebrne gotowce i jest ok.
Dodano po 4 minutach 14 sekundach:
Tfu, masz rację. Jest mało sprężyste, miałem na myśli plastyczne, to różnica jest.
Dodano po 23 minutach 59 sekundach:
Co do elektroniki, kondensatorów, rezystorów, toroidów i innych to podziwiam. Nic nie kumam

A ja podziwiam tych, którzy słuchają srebrnych drutów, a nie muzyki... 

No, ale jak masz wszystko w miarę dobrze zestrojone, rozgrzane to zakładasz słuchawki, kieliszek wina, piwko, co kto...
i ciary przechodzą. Odlatujesz.
i ciary przechodzą. Odlatujesz.
No tak, ale nie rozumiem płacenia 10 tys. za pół metra interkonekta! 

No jasne... Chociaż kto bogatemu zabroni 

Dobra, ale niech nie twierdzą, że słyszą ISTOTNĄ różnicę!
He, he jak byśmy wydali tyle kasy, też byśmy musieli słyszeć, żeby nie wyjść przez sobą na idiotę 

No właśnie o tym mówię, że niezbędna jest ogromna siła autosugestii, żeby to uzasadnić.
Tzn wierzę w to, że dobry kabel lepiej przewodzi, ale w granicach rozsądku, i nie chce mi się wierzyć, że wymiana kabla za 5 tys na taki za 10 tys może dać KOLOSALNĄ poprawę brzmienia. I bawią mnie takie audiofilskie gadżety jak porcynelowe podstawki pod kable głośnikowe, żeby nie leżały na podłodze, bo wyłapują i przenoszą drgania podłoża. Czy drewniane pokrętło Volume do wzmacniacza, bo firmowe plastikowe albo metalowe degraduje dźwięk. A rekordem jest dla mnie audiofilskie urządzenie do odwirowywania płyt CD w przeciwnym kierunku.
Tzn wierzę w to, że dobry kabel lepiej przewodzi, ale w granicach rozsądku, i nie chce mi się wierzyć, że wymiana kabla za 5 tys na taki za 10 tys może dać KOLOSALNĄ poprawę brzmienia. I bawią mnie takie audiofilskie gadżety jak porcynelowe podstawki pod kable głośnikowe, żeby nie leżały na podłodze, bo wyłapują i przenoszą drgania podłoża. Czy drewniane pokrętło Volume do wzmacniacza, bo firmowe plastikowe albo metalowe degraduje dźwięk. A rekordem jest dla mnie audiofilskie urządzenie do odwirowywania płyt CD w przeciwnym kierunku.