Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: gavin »

si senior
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Kurde, ale muszę poczekać na Samka 85 1.4 i sprawdzić. Choć jak się okaże zajebisty, to ponoć wartość 85 1.8 spadnie :/
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A jeśli się nie okaże?

PS Gavin, pytanie mnie nurtuje od dawna przy okazji Twoich zakupów, rulezowań, itp. (zwykła ciekawość, nic złośliwego): Fotografujesz poza kotletem, tak dla przyjemności?
gavin

Post autor: gavin »

Tak, ale mam teraz tak mało czasu, że masakra z różnych względów. Fotografuję głównie swoje dzieciaki na placach zabaw. Oczywiście ten stan nie będzie trwał wiecznie. Jeszcze z 5 lat i pojadę sobie gdzieś sam pofocić
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

gavin pisze: 20 kwie 2019, 16:51 Tak, ale mam teraz tak mało czasu, że masakra z różnych względów. Fotografuję głównie swoje dzieciaki na placach zabaw. Oczywiście ten stan nie będzie trwał wiecznie. Jeszcze z 5 lat i pojadę sobie gdzieś sam pofocić Obrazek
Wina Tuska.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

gavin pisze: 20 kwie 2019, 16:51 Tak, ale mam teraz tak mało czasu, że masakra z różnych względów. Fotografuję głównie swoje dzieciaki na placach zabaw. Oczywiście ten stan nie będzie trwał wiecznie. Jeszcze z 5 lat i pojadę sobie gdzieś sam pofocić Obrazek
Rozumiem, dziękuję.
Ale życzę i namawiam na wyjście poza - teraz.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Nie wiem co tak ony psioniczą na Samyego 35/2.8.
Na moich konserwach ostrzy szybko i pewnie. Jest mała różnica na niekorzyść w porównaniu do Sony 28/2, ale
tylko kiedy ciemno jak w czarnej zupie. Zresztą przetestuje go porządnie dopiero w Mediolanie i Weronie na początku maja.
Jak na razie zestaw Samy 35 i Sony 85 wydaje się idealny na wyjazdy. Nowy Samy 45/1.8 chyba zbyt wąski, jednak
jeśli w testach będzie "gienialny", to rozważę taką ewentualność... Z kolei Samy 85/1.4 nieco intryguję, ale znowu
gabaryt i prawdopodobnie analogiczne problemy jak z Samym 35/2.8 i czarna zupą... Chcę jednak 85 systemowej
z af-em który działa bez zająknięcia. Po fakcie mam nawet wrażenie, że najlepszy af na koncerty miałem w Sony 90/2.8 G,
tylko to 2.8... Także nie jest "letko"...
puch24

Post autor: puch24 »

Myślę, że to wszystko kwestia innych obiektów, innych warunków, i być może innych ustawień w aparacie. I innych oczekiwań.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Akurat mam z czym porównać Samyego 35/28.
Sony 28/2 jest niejako wzorcem jeśli chodzi o af.
Czarny po aktualizacji softu w Samym podobno nie narzekał...
A że Owain nie lubi afu, lub odwrotnie :mrgreen: , to inna sprawa... :mrgreen:
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Ma ktoś odstąpić gorącą stopkę do Sony?
ODPOWIEDZ