Dupa

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dupa

Post autor: Owain »

A co, tylko w złym dniu takie rzeczy można pisać? fakt, może nie ma sensu, ale jeśli pytasz w tym kontekście, to nie, wcale nie zły, czasem po prostu wyartykułuję, co uważam od lat :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
samek

Post autor: samek »

Owain pisze:A co, tylko w złym dniu takie rzeczy można pisać? fakt, może nie ma sensu, ale jeśli pytasz w tym kontekście, to nie, wcale nie zły, czasem po prostu wyartykułuję, co uważam od lat :)
No fakt - można w każdym.
Tyle, że ja już za stary na Heroda i na to, żeby się zajmować tym w czym sensu (wg mojej opinii) brak.
Jacy my ludzie jesteśmy widać. Jedni bardziej, a inni mniej. I tak pozostanie. Ewentualnie będzie gorzej :mrgreen:
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Trza zazdrościć Owainowi sąsiedztwa i tyle. Dziwne, że nic nie wspomniał o grylowaniu kiełby na balkonach i wykręcaniu żarówek w piwnicy. A od Hip-Hopu to się stary dziadzie odpierdziel, bo słychać na kilometr, że wiedzę na ten temat czerpiesz z Polsatu :)
puch24

Post autor: puch24 »

No cóż, Samek, dzień zły (może), ale trudno nie podpisać się wszystkimi ręcami i nogoma pod tym, co napisał Owix.
Bo te same ręce, nogi i majtki opadają na potęgę. W odróżnieniu od "kultury wysokiej", jest to "kultura nisoka".

Jedynym, choć trochę wątpliwym pocieszeniem może być to, że taka "kultura nisoka" występuje w każdym kraju, w większym czy mniejszym stopniu.
Szkoda tylko, że zamiast siedzieć cicho i chować łby po kątach ze wstydu (czy strachu), wyłażą w przestrzeń publiczną i ją zawłaszczają, i zamiast być na marginesie, gdzie ich miejsce, robią się mainstreamem.
samek

puch24 pisze:No cóż, Samek, dzień zły (może), ale trudno nie podpisać się wszystkimi ręcami i nogoma pod tym, co napisał Owix.
Bo te same ręce, nogi i majtki opadają na potęgę. W odróżnieniu od "kultury wysokiej", jest to "kultura nisoka".

Jedynym, choć trochę wątpliwym pocieszeniem może być to, że taka "kultura nisoka" występuje w każdym kraju, w większym czy mniejszym stopniu.
Szkoda tylko, że zamiast siedzieć cicho i chować łby po kątach ze wstydu (czy strachu), wyłażą w przestrzeń publiczną i ją zawłaszczają, i zamiast być na marginesie, gdzie ich miejsce, robią się mainstreamem.
Toć napisał żem, żem za stary na walkę z tym i zajmowanię się także. To jest nie do zatrzymania.
Skupiam się na swojej niszy.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Zmieńmy lepiej temat.

Obrazek
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Owain pisze:No cóż. Mnie ta estetyka nie odpowiada. Nie jestem w stanie przekonać się do jakiegokolwiek hip-hopu, rapu, choć moja żona to i owo lubi. Oczywiście, jakiś tam Fisz Waglewski czy kilku innych może tworzy z tego jakąś muzykę, ale od wielu lat od tego plugawego gatunku odstręczają mnie polscy blokersi wykrzykujący ordynarne teksty bez ładu i składu, z wymową kojarzącą się z kwiczeniem świń. Podobnie ten cały be-em-wioskowy anturaż, począwszy od sposobu ubierania, poprzez sposób artykułowania aparatem gębowym, po swoiste podejście do kultury.
Najśmieszniejsze, że w ostatnich latach jakoś tak się utarło, że ta zdegenerowana część społeczeństwa, którą powinno się izolować i edukować biczami wodnymi, została wyniesiona na piedestał chłopców-patriotów. Tacy jak oni i im podobni prezentują patriotyzm w postaci niszczenia (niczyjego przecież) mienia publicznego, bazgrania sprayem po elewacjach czy przypierdolenia tureckiemu sprzedawcy kebabów. Ich wąsaci tatusiowie z kolei palą wszelkim gównem w swych piecach, a co do pieca nie wejdzie, wywożą do lasów, w których kłusują zwierzynę, trzymają psy na łańcuchach karmiąc je skórkami z chleba i pomyjami. Potem siedzą w kościołach w pierwszych ławkach, a po mszy rechoczą na wioskowych festynach, marząc, by obsmarować sąsiada. Taki naród jest teraz tym, który niesie sztandar 1000-letniej Polski narodowej i katolickiej, to są pożądane i wielbione wartości. Z wąsem, z przepalonym dieslem, w dresie, ze złotym (tombakowym) łańcuchem, z 500+ w garści i dzieckiem nazwanym Olivier lub Dżastina, przypadkowo nie zabitym w wieku niemowlęcym, gdy tatuś był trzydniowy.

Kurwa, jak ja nienawidzę tego narodu.
siadaj, oszczędzaj nogi.

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
cz4rnuch pisze:Trza zazdrościć Owainowi sąsiedztwa i tyle. Dziwne, że nic nie wspomniał o grylowaniu kiełby na balkonach i wykręcaniu żarówek w piwnicy. A od Hip-Hopu to się stary dziadzie odpierdziel, bo słychać na kilometr, że wiedzę na ten temat czerpiesz z Polsatu :)
no fajnie, poniekąd ja jestem jego sąsiadem.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
samek

Sacra jacy tu wszyscy dziś czuli. VW czy inne grille.
Idźcie się napić.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

biomet niekorzystny.
Obrazek
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

No i Dupa
ODPOWIEDZ