Stream of consciousness
- vid3
- Kontakt:
Re: Stream of consciousness
Kusiłoby mnie obejrzeć Nikona Z6 i Z7, i pewnie jakiegoś Canona R także, i Sony A9, i porównać je ze sobą, ale, po pierwsze, pewnie trudno będzie się dopchać, a po drugie, nie chcę się denerwować, bo i tak nie kupię w dającej się przewidzieć przyszłości.
Czemu nie? Z6 tanieje w takim tempie, że niedługo będą go dodawac gratis do paczki chipsów.
Byłem chyba rok temu; nyndza była, większość dużych firm nie przyjechała w ogóle, znakomita większość wystawców to były firmy nie związane z fotografowaniem, tylko z postprodukcją: drukowanie, albumy, fotoksiążki, monitory i kalibracja, itd., itp., na czym się nie znam i co mnie nie interesuje. Firm z aparatami i obiektywami praktycznie nie było; nie było nawet zbyt wielu sprzedawców chińskich gówinek-akcesoriów.
Dodano po 1 minucie 9 strzałach znikąd:
Z6 kupię, jak będzie kosztował 1 tys. zł.
#Bezobiektywow?
Z przelotką. Wystarczy.
Tedy lepij jakas luszczanke chyba? Nie czeba przelotki.
Wbrew temu, co mogłoby się wydawać, doceniam niektóre zalety i przewagi bezlusterkowców nad lustrzankami.
Chętnie bym sobie kupił Nikona Z6 czy Z7 i, przynajmniej początkowo, używał go z posiadanymi już obiektywami do Nikona.
Niestety, w żaden sposób nie jest on kompatybilny z moim portfelem, przynajmniej obecnie, i raczej nie przewiduję znaczących zmian na lepsze w najbliższym czasie. Pieriod.
Chętnie bym sobie kupił Nikona Z6 czy Z7 i, przynajmniej początkowo, używał go z posiadanymi już obiektywami do Nikona.
Niestety, w żaden sposób nie jest on kompatybilny z moim portfelem, przynajmniej obecnie, i raczej nie przewiduję znaczących zmian na lepsze w najbliższym czasie. Pieriod.
ale z Punia to sadomaso!puch24 pisze:używał go z posiadanymi już obiektywami do Nikona.
BDSMLGBTQSWMUSDVRVC