z.Jazdy
z.Jazdy
Więcej jeżdżę na rowerze niż fotografuję. Często jednak mam przy sobie aparat, zwłaszcza, że ostatnio kupiłem taki wielkości paczki fajek. Będę wrzucał tu fotosy powstałe w trakcie jazdy. Czasem bez zsiadania z roweru, czasem nawet bez zatrzymywania się. Wrzuty nie będą chronologiczne. Zaczynamy od zdzisia.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: z.Jazdy
Droga swojska, zupełnie jak na moim pseudozadupiu.
Ale obróbka...
Ale obróbka...
W zeszłym roku zacząłem się wypuszczać dalej od Wrocławia, choć nadal Dolny Śląsk. Czasem stan dróg potrafi zaskoczyć. Przebieg granicy pomiędzy dawnym województwem legnickim, a wrocławskim można odczytać z tego jak zmienia się stan nawierzchni.
Przywykniecie.Ale obróbka...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ja już dawno przywykłem - to przecież znany i popularny styl "Industrialno-katastroficzne SF bez nuty melancholii".
Ale kiedyś Ci przejdzie, więc wrzucaj jak najwięcej, byś tym szybciej doznał methanoi.
Dodano po 3 minutach 20 strzałach znikąd:
PS Aha, sprawa zasadnicza - tu nie Nikoniarze - wolno wrzucać obrazki normalne, nie tylko miniaturki.
Ale kiedyś Ci przejdzie, więc wrzucaj jak najwięcej, byś tym szybciej doznał methanoi.
Dodano po 3 minutach 20 strzałach znikąd:
PS Aha, sprawa zasadnicza - tu nie Nikoniarze - wolno wrzucać obrazki normalne, nie tylko miniaturki.
Ktoś (puch, ikit?) to ostatnio określił jako żużel. Zrobię sobie stronę i sygnaturę "żużel photography".
Ktoś będzie szukał pierdzących motocykli i się nieco rozczaruje.
Ktoś będzie szukał pierdzących motocykli i się nieco rozczaruje.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- Owain
- Nasz Czelnik
No tak, Tomek ma tą szorstką obróbkę. Pamiętam, że Meliszipak zaraz po kupieniu batisów też taka trochę miał. Ja nie wiem co to, czy dużo clarity czy zabawa poziomami... może się przyzwyczaję, w niektórych fotach fajnie się sprawdza, w innych gorzej. Ale kadry jak zawsze - rewelacyjne.
Dodano po 44 strzałach znikąd:
A, i uświadomcie Tomka za co się u nas dostaje ostrzegnięcia
Dodano po 44 strzałach znikąd:
A, i uświadomcie Tomka za co się u nas dostaje ostrzegnięcia
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Za fotopsioniczność.
Na pewno nie za dynamizatory wypowiedzi.
Co do wielkości, to może być trudno. Ja od zawsze mam taki workflow, że końcowe zdjęcie do netu ma 1000 px na dłuższym boku. Przez przypadek to się zgodziło z nikoniarzami. Z drugiej strony wczoraj trafiłem na jakieś zdjęcie z MF cyfrowego co się ładowało i ładowało. Myślałem, że mam szybki net, ale wytrwałem tylko do oczu, zwłaszcza, że komentarze były, że jednak cycków nie ma.
Poza tym na moich monitorach jest spoko.
Co do wielkości, to może być trudno. Ja od zawsze mam taki workflow, że końcowe zdjęcie do netu ma 1000 px na dłuższym boku. Przez przypadek to się zgodziło z nikoniarzami. Z drugiej strony wczoraj trafiłem na jakieś zdjęcie z MF cyfrowego co się ładowało i ładowało. Myślałem, że mam szybki net, ale wytrwałem tylko do oczu, zwłaszcza, że komentarze były, że jednak cycków nie ma.
Poza tym na moich monitorach jest spoko.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Fakt, wielce ubolewam, że masz CGA.
I rozumiem, ale nie usprawiedliwiam.
I rozumiem, ale nie usprawiedliwiam.