Komputrowe dylematy ;)
Re: Komputrowe dylematy ;)
co za niedzwięczna maupa!
Przecież podziękowałem.
PS Niech będzie 13%
PS Niech będzie 13%
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Komputrowe dylematy [emoji6]
Czornyj, a interesował by cię macpro 4.1 (nie kubeł na śmieci - klasyczny blaszak) 8 rdzeni, 32Gb ram + jakaś solidna grafa, (detali procka i grafy nie pamiętam, ale jakiś serwerowy Xeon tam siedzi) bo od czasu przeprowadzki do nowego domu jeszcze nie urządziłem swojej jaskini i blaszak stoi. Ewentualnie mam jeszcze imaka 27’’ ale specyfikacji też nie pamietam.
Czas to sprzedać, wole by poszło to w dobre rence. (O ile ciorne rence mogom być dobre)
Tyle że to byś musiał jakiś transport załatwić z wyspy, ewentualnie siem samemu pofatygować.
Czas to sprzedać, wole by poszło to w dobre rence. (O ile ciorne rence mogom być dobre)

Tyle że to byś musiał jakiś transport załatwić z wyspy, ewentualnie siem samemu pofatygować.
No, ale jak już jaskinię urządzisz to nie będziesz chciał ode mnie odkupić? Maki to dla mnie czarna magia, jedyna moja styczność z jabłuszkiem to zajęcia z informatyki, jakieś 25 lat temu, a potem jeszcze trochę programowałem na ipodzie nano. I to właściwie wszystko. Od tamtej pory jadę na windzie i mi to odpowiada. No, ale jak możesz to skrobnij po ile takie coś chodzi. Mój brat mieszka chyba nie aż tak daleko od Ciebie to ewentualnie mógłby mi to nawet wysłać.
jakby co to mam celerona 800MHz z 256 RAMU, tanio!
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Re: Komputrowe dylematy [emoji6]
Jak już jaskinie urządze, to zostanie tylko macbook + monitor a reszta i tak będzie na wylocie, ewentualnie jeśli żonka zechce to imaka zostawie, więc odkupować na pewno nie zechcę.
Pełną specke mogę Ci podać dopiero w weekend, jak bede w domu, wtedy też na jej podstawie mogę oszacować ile takie coś teraz może być warte, ale majątku to ja za to już nie wezmę, zwłaszcza uwzględniając rabat dla ciornych psionicznych;)
Pełną specke mogę Ci podać dopiero w weekend, jak bede w domu, wtedy też na jej podstawie mogę oszacować ile takie coś teraz może być warte, ale majątku to ja za to już nie wezmę, zwłaszcza uwzględniając rabat dla ciornych psionicznych;)
Oki. Jak znajdziesz chwilę to podlicz i podeślij. W razie czego zabierzesz ciornuszkowy rabat i będziesz miał gotową wycenę dla jakiegoś Angola.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Ok, w weekend sie odezwe w tej sprawie:)
Ważne, żeby nie było że coś zatajam, macpro 4.1 jest na platformie 32bit więc nie przyjmie najnowszej instalki OS Sierra 10.12 (64bit)
Można to obejść upgradem, ale wtedy trzeba zmieniać procki. Mi się już nie chce w to bawić, zwłaszcza że do tego co robiłem to mocy wystarczało aż nad to na tym co w środku siedzi.
Ważne, żeby nie było że coś zatajam, macpro 4.1 jest na platformie 32bit więc nie przyjmie najnowszej instalki OS Sierra 10.12 (64bit)
Można to obejść upgradem, ale wtedy trzeba zmieniać procki. Mi się już nie chce w to bawić, zwłaszcza że do tego co robiłem to mocy wystarczało aż nad to na tym co w środku siedzi.
ejpl ... pro ... 32 ... bit ... 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Damian, wciórności!
Czornyj to Czornyj, nie cz4rnuch.
Choć też Marcin.
Ale nie należy mylić bytów bez potrzeby.