Komputrowe dylematy ;)
-
Re: Komputrowe dylematy ;)
Mam model 5520, może oprogramowanie będzie OK. Niestety w domu będę dopiero w sobotę.
Dzięki. Będziesz mógł wrzucić obraz płyty .iso na jakiś drive chmurny?
Choć, znając HP, prawdopodobnie to nie zadziała.
Choć, znając HP, prawdopodobnie to nie zadziała.

-
OK. Mam nadzieję, że ją znajdę 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeśli nie, to Maciek Ci przecież pożyczy.
Ja już ją stracilem. Nadzieję. Tzn. płyta na pewno gdzieś jest, bo takich rzeczy nie wyrzucam, pytanie tylko, gdzie? Łatwiej mi kupić drukarkę niż przekopać mieszkanie. Pewnie też i szybciej na nią zarobię niż się dokopię.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Czy to taka płyta?
https://www.ebay.co.uk/itm/CLONE-HP-Pri ... 2209887471
Dodano po 6 minutach 34 strzałach znikąd:
Droga nie jest, kupić mogę i wrzucić gdzieś w chmurę stery, jak bardzo pilne, a samą płytę spakować i posłać pocztą.
Pytanie tylko czy aby to na pewno to czego potrzeba.
https://www.ebay.co.uk/itm/CLONE-HP-Pri ... 2209887471
Dodano po 6 minutach 34 strzałach znikąd:
Droga nie jest, kupić mogę i wrzucić gdzieś w chmurę stery, jak bardzo pilne, a samą płytę spakować i posłać pocztą.
Pytanie tylko czy aby to na pewno to czego potrzeba.
O, dzięki wielkie, Damian, tak, to chyba ta płyta.
Na razie wstrzymaj się jeszcze sekundę. Nie chcę robić kłopotu. Trzy funty za płytę to nie tak dużo, 10 za wysyłkę do PL to już trochę.
Na razie wstrzymaj się jeszcze sekundę. Nie chcę robić kłopotu. Trzy funty za płytę to nie tak dużo, 10 za wysyłkę do PL to już trochę.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Toż przecież napisałem, że stery na szybko wyślę w chmurę do pobrania, a płytę "fizyczną" wyślę (na pewno nie będzie to kosztowało dużo bo mogę to zrobić będąc przy okazji w PL)
A będę za miesiąc, więc wysłać mogę z Poznania.
A będę za miesiąc, więc wysłać mogę z Poznania.
A, no to dzięki.
Tyle, że jest jeszcze jedno małe ale... Płyta zaginęła mi razem z trzeba innymi... Muszę zobaczyć, czy ta firma ma też te inne. Głupio mi prosić Cię, byś kupił cztery płyty...
Już myślałem o zrobieniu tego, co Ty, tzn. szukaniu na ebay, ale się po prostu za to nie wziąłem. Przed ew. zakupem na ebay chciałem jeszcze poszukać tych płyt w paru miejscach, gdzie potencjalnie mogą być, ale wymaga to większego kopania niż mam na to teraz czas i siłę.
Tyle, że te pozostałe mogę sobie na razie darować, a nie wywaliło mi ich sterowników i oprogramowania z kompa. Natomiast ten do 7520 tajemniczo przestał działać i potrzebna jest reinstalacja, a z tej drukarki i skanera korzystam głównie.
Tyle, że jest jeszcze jedno małe ale... Płyta zaginęła mi razem z trzeba innymi... Muszę zobaczyć, czy ta firma ma też te inne. Głupio mi prosić Cię, byś kupił cztery płyty...

Już myślałem o zrobieniu tego, co Ty, tzn. szukaniu na ebay, ale się po prostu za to nie wziąłem. Przed ew. zakupem na ebay chciałem jeszcze poszukać tych płyt w paru miejscach, gdzie potencjalnie mogą być, ale wymaga to większego kopania niż mam na to teraz czas i siłę.
Tyle, że te pozostałe mogę sobie na razie darować, a nie wywaliło mi ich sterowników i oprogramowania z kompa. Natomiast ten do 7520 tajemniczo przestał działać i potrzebna jest reinstalacja, a z tej drukarki i skanera korzystam głównie.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
To zrobimy tak, sprawdź u tego sprzedawcy z linka powyżej, czy ma te inne płyty, niestety ja nie za bardzo tu pomogę, bo nie mam pojęcia jakie to były płyty.
Jeżeli się okaże że resztę płyt trzeba kupować u innych, to też nie problem, musisz tylko podesłać mi linki do aukcji, ewentualnie miejsc w sieci gdzie te płyty można kupić i ja to kupię, co będzie trzeba wepchnę w chmurę a za miesiąc lecąc do PL zabiorę płyty ze sobą i wyślę.
I przestań chrzanić że głupio Ci i takie tam, nie prosisz mnie o kupienie i podarowanie Ci A9 z kompletem obiektywów, tylko kilka płyt po kilka funtów.
Najwyżej jak już Wojtek zorganizuje plener nad Wigołąbką, przywieziesz jakieś lokalne Uckie piwko i będzie git
Jeżeli się okaże że resztę płyt trzeba kupować u innych, to też nie problem, musisz tylko podesłać mi linki do aukcji, ewentualnie miejsc w sieci gdzie te płyty można kupić i ja to kupię, co będzie trzeba wepchnę w chmurę a za miesiąc lecąc do PL zabiorę płyty ze sobą i wyślę.
I przestań chrzanić że głupio Ci i takie tam, nie prosisz mnie o kupienie i podarowanie Ci A9 z kompletem obiektywów, tylko kilka płyt po kilka funtów.
Najwyżej jak już Wojtek zorganizuje plener nad Wigołąbką, przywieziesz jakieś lokalne Uckie piwko i będzie git