Szmelcwageny i inne
Re: Szmelcwageny i inne
Citroena jakiegokolwiek jest najbardziej psioniczny 

Psioniczny tylko CX Turbo w wersji Prestige
Właśnie sprawdzałem rozmiary, tak z ciekawości.
No i Metha, muszę przyznać, że masz dłuższego.
No i Metha, muszę przyznać, że masz dłuższego.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Bo Lena jest Methą Jeden.
Ojciec w 91 kupił Oltcita czyli Rumuńską wersję Citroëna Axela.
Mógł trochę dołożyć i zanabyć nie wiele droższego Hjundaja w Pewexie, który to był przynajmniej popłuczyną Mitsubishi.
Niebawem pojawiły się dosadne żarty na temat Oltcitów. Dlaczego Oltcit nie hamuje... bo ma tarcze z paździerza.
Jakość tych aut była fatalna. Kiedyś musiałem jechać do stolnicy i pożyczyłem od ojca tego bękarta.
Swoje auto w owym czasie musiałem wywieźć z posesji, bo niefortunnie zakupiłem je na lewych papierach "skradzionych" z jakiejś gminy pod Wawą. Wkrótce zresztą pojechaliśmy do "sprzedawcy" we czterech i dokonaliśmy skutecznego zwrotu...
Pamiętam jak dziś, podczas jazdy Oltcitem nacisnąłem któryś z guzików na kokpicie i ten który był obok poszybował lotem swobodnym za przednie fotele... w nófce prawie nie śmiganej...
Mógł trochę dołożyć i zanabyć nie wiele droższego Hjundaja w Pewexie, który to był przynajmniej popłuczyną Mitsubishi.
Niebawem pojawiły się dosadne żarty na temat Oltcitów. Dlaczego Oltcit nie hamuje... bo ma tarcze z paździerza.
Jakość tych aut była fatalna. Kiedyś musiałem jechać do stolnicy i pożyczyłem od ojca tego bękarta.
Swoje auto w owym czasie musiałem wywieźć z posesji, bo niefortunnie zakupiłem je na lewych papierach "skradzionych" z jakiejś gminy pod Wawą. Wkrótce zresztą pojechaliśmy do "sprzedawcy" we czterech i dokonaliśmy skutecznego zwrotu...
Pamiętam jak dziś, podczas jazdy Oltcitem nacisnąłem któryś z guzików na kokpicie i ten który był obok poszybował lotem swobodnym za przednie fotele... w nófce prawie nie śmiganej...
To Ty jakiś kibol byłeś! Albo, co gorsza - Patriota!nordenvind pisze: ↑14 cze 2019, 23:45Wkrótce zresztą pojechaliśmy do "sprzedawcy" we czterech i dokonaliśmy skutecznego zwrotu
To były czasy... Dobrze pamiętam mój pierwszy prawdziwy samochód, Skodę 100S, zakupioną w '87-ym. Bardzo fajna była, ale najbardziej Skodowka lubiła ronda. Na rondzie w Katowicach stanęła, z braku paliwa, się okazało. Znaczy paliwo było, ale w zbiorniku i dalej już nie. Po zepchnięciu na lewe, wewnętrzne pobocze musiałem zmieniać zaworki w pompie paliwowej. Niedługo później w stolycy na rondzie, tym dużym, ja skręcam zgodnie z przepisami w lewo, a moje tylne koło pojechało w prawo. No i trza było zmieniać półoskę napędową, bo klin doznał luzu i się ona ujebała razem kołem. Ech, łezka się kręci...
Ojciec kolegi Szkodą setką zaparkował w ciężarówce od tyłu. Zderzak ciężarówki przeszedł NAD zbiornikiem paliwa...
Szkoda oczywiście zakończyła w ten sposób żywot swój, bo do naprawy nie nadawało się już nic.
Szkoda oczywiście zakończyła w ten sposób żywot swój, bo do naprawy nie nadawało się już nic.
Chwilunia, zaraz... Zbiornik można wydmuchać, ale cały przedział silnikowy nie był przecież ruszony?
Ewentualnie odciąć tylną połówkę...
Ewentualnie odciąć tylną połówkę...
Ja pacyfistą jestem i potrafię skutecznie wytłumaczyć bez przemocy... trzeba było mieć tylko "dobre argumenty" 
Zresztą długa historia, filmy Barei to przy tym nic... nawet figurant z lewych papierów "zszedł" przy okazji ze stresu
oczywiście nie moja to zasługa była, tylko Policji/Milicji.

Zresztą długa historia, filmy Barei to przy tym nic... nawet figurant z lewych papierów "zszedł" przy okazji ze stresu

oczywiście nie moja to zasługa była, tylko Policji/Milicji.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2019, 00:47 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Oookeej...nordenvind pisze: ↑15 cze 2019, 00:42 Ja pacyfistą jestem i potrafię skutecznie wytłumaczyć bez przemocy... trzeba było mieć tylko "dobre argumenty"