Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: puch24 »

OK. Dzięki bardzo. No to szukam.
Ta płyta do 7520 na pewno pewno. ;-)
Poszukam jeszcze, może ten sam albo inny sprzedawca będzie miał wszystkie, to przynajmniej będzie jedna wysyłka.
puch24

Damian, jeśli możesz, to bardzo proszę, kup tę płytę. Innych nie znalazłem. Ale ta jest teraz dla mnie najważniejsza.
Będę Ci wdzięczny, jeśli po jej otrzymaniu wrzucisz ją gdzieś do ściągnięcia, bo ja już włosy z głowy rwę.
Awatar użytkownika
abishai
Osia mówiła - Abiszabi

Post autor: abishai »

Maćku, płyta kupiona, włosów oszczędź, kilku łysoli tu na forum już wystarczy ;)
Wysyłka ma być do mnie do firmy, więc oby przyszło przed weekendem, przewidywana dostawa jest na czw/pt więc jeżeli tylko płyta dotrze to jeszcze w piątek powinno udać mi sie wrzucić stery gdzieś w chmurę i podesłać linka.
puch24

Sęks bardzo dziękuję! To duże wybawienie z kłopotu.
Awatar użytkownika
abishai
Osia mówiła - Abiszabi

Re: Komputrowe dylematy [emoji6]

Niezamaco:)
Podobno płyta już wysłana i ma być u mnie na jutro, oby była przed weekendem, bo potem to nie będe w stanie nic zrobić. W żadnym mobilnym sprzęcie nie mam już napędu do płyt, a jak na złość w ten weekend zostaje w Kent:( więc jak nie zgram sterów z płyty w pracy to potem będzie ciężko.
puch24

Dzięki noch einmal.
Ja też w mobilnym nie mam CD/DVD, wymontowałem i włożyłem drugi HDD, bo był mi potrzebny, a CD/DVD mam przenośne, zewnętrzne.
A taki dziadowski mobilny Kiano bez HDD, którego noszę do pracy, i mi wystarcza, w ogóle nie ma żadnych normalnych napędów, tylko gniazdo micro SD. I nawet mi tych napędów nie brakuje tak na co dzień.

Ale mam nauczkę, że:
1) trzeba mieć porządek i jedno miejsce, gdzie się trzyma wszystkie płyty instalacyjne, itd. - z różnych powodów rozwlokłem je po całym mieszkaniu i teraz są nie do znalezienia
2) ważne płyty z oprogramowaniem, sterownikami, itd., warto kopiować na drugą kopię i na jeszcze na łatwiejszy do znalezienia dysk przenośny HDD albo na pendrive'y.
puch24

Damian to jest fajny gość, kupił płytę, zgrał, wrzucił, za co mu wielkie dzięki.
Pobrałem, no i niestety dupa, okazuje się, że jest to płyta z samymi sterownikami, a nie z dołączonym do skanerodrukarki oprogramowaniem użytkowym, czyli kiszka. Moja wina, bo nie sprawdziłem, i nie pamiętałem, że z urządzeniem były chyba dwie płyty - jedna z podstawowymi sterownikami, a druga z oprogramowaniem rozszerzającym możliwości urządzenia.
Albo też - bo naprawdę nie pamiętam, to było parę lat temu - być może do urządzeń dołączane były różne płyty CD, zależnie od rynku - albo płyta tylko ze sterownikami, albo płyta ze sterownikami i oprogramowaniem jednocześnie. Naprawdę już tego nie pamiętam.
Szlag by to trafił.
Mam urządzenie, nie mogę z niego w pełni skorzystać.
To dołączone oprogramowanie było bardzo funkcjonalne i proste w obsłudze, i bardzo skuteczne. :-(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Wina Damiana!
Awatar użytkownika
abishai
Osia mówiła - Abiszabi

Re: Komputrowe dylematy [emoji6]