Dywagacje o zakupie A7
-
cz4rnuch
Re: Dywagacje o zakupie A7
Tak wygląda 35ka zaprojektowana specjalnie pod bezlustra.

-
samek
A co to jest?
Bo niby wygląda na Arta z dospawaną dupą do siedzenia na ML, ale jednak różnice widzę.
Sonowska 35 1.4 też jest duża jak szlag.
Moim skromnym nie ma na dziś satysfakcjonującej 35 1.4 AF do ML.
-
gavin
To jest tryumpf technologii nad rozumem.
-
puch24
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że żeby 1,4/35 była krótsza, to tylna soczewka też powinna mieć fi rzędu 72 mm, a to oznacza, że potrzebny byłby bagnet z fi rzędu 80-85 mm, a takiego nie ma żaden aparat.
Obawiam się, że te obiektyw na zdjęciu ma konstrukcję retrofocus jak każdy szerokokątny do lustrzanki. I dupa z potencjalnych korzyści z braku lustra.
Obawiam się, że te obiektyw na zdjęciu ma konstrukcję retrofocus jak każdy szerokokątny do lustrzanki. I dupa z potencjalnych korzyści z braku lustra.
-
gavin
To nawet jest vintydźfokus.
-
puch24
Dokładnie tak.
A konkretnie, to jest chyba to, co zrobił Samyang parę lat temu, dorabiając do swoich lustrzankowych obiektywów dupki, żeby pasowały do bezlusterkowców. Tyle, że teraz te firmy poszły dalej i zapewniły sprzężenie przysłony i AF.
Dodano po 3 minutach 39 strzałach znikąd:
Mówisz, że nie tylko retro?
Może nawet veteran.
-
samek
W sumie to też tak myślę
No ja się tym bardziej nie znam choć rzekomo mam zadatki, alem leń i mi się nie chce guglać i wolę jak standardowy użyszkodnik pytać na forum nie używszy szukajki wpierw.
Więc się pytam jak Ci pierwsi z lewej to zrobili? Pomijam nawet kwestię AFu. I o Vojtkach nie wspomnę tyż.

-
cz4rnuch
Lejka po prostu ma w dupie wyścig na MPxy.
-
samek
No i po dyskusji bo to może być prawda. A nawet jeśli nie mają w dupie, to mają S.
To jest ten gavinowy tryumpf technologii. To się jak na razie liczy i amen.
Czy jest w tym sens trochę teraz nie wiem. Bo jeszcze niedawno pyskowałem, że 24 MPx spoko wszystko obsłużą.
Oczywiście prawidłowo skadrowane i naświetlone. I pomijając trochę skrajne przypadki (5% ?)
Tylko, żem se pisał o druku. W miarę standardowym.
A teraz te pieprzone monitory z kolejnymi K conieco zmieniają.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Teoretycznie. A praktycznie większość wbija nos w sfarfona i napierdala kciukologię w Tapatalku. I nawet, jeśli sfarfon będzie miał 8K, to oko już nie.