cybulski fotografuje
-
puch24
Re: cybulski fotografuje
No tak, ale CCD skończyło się na 10MP, i nie pozwalało na Live View i filmowanie. Więc przeszli na CMOS, co dało nowe funkcje, ale może gorszy obraz - albo nie umieli tego oprogramować?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
M9 ma 18MP.
-
cybulski
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ojej... Jakie cudne...
-
cybulski
-
puch24
A czemu ją tak pogięło jak 18 paragraf?
-
cybulski
Miała się zmieścić w kadrze to stąd. Tak się podobno pozuje na tle wiejskiej chałupy.
-
puch24
Aha. Współczuję.
Grosso modo CCD skończyło na 10 MP, jak mi się wydaje. Zresztą megapiksele zbiegły się tu z filmowaniem i Live View, co się nie udawało na dużych matrycach CCD.
To chyba był zupełny wyjątek.
Grosso modo CCD skończyło na 10 MP, jak mi się wydaje. Zresztą megapiksele zbiegły się tu z filmowaniem i Live View, co się nie udawało na dużych matrycach CCD.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Zaraz, a matryce w ściankach do średniaków?puch24 pisze:To chyba był zupełny wyjątek.
Grosso modo CCD skończyło na 10 MP, jak mi się wydaje.
Nie wiem jakie teraz wkładają matryce do tych najnowszych, ale w Sinar eMotion22 jeszcze na pewno jest CCD. W Phase One seria Pxx+ też siedzą CCD i to nawet 65MP.
-
puch24
Napisałem: grosso modo, czyli typowe lustrzanki największych producentów.
O ile wiem, duża fizycznie matryca CCD nie jest w stanie pracować długo, bo się przegrzewa, i dlatego nie są one stosowane w lustrzankach z Live View i filmowaniem, ani w bezlusterkowcach. A czas B w większości aparatów cyfrowych jest z tego powodu ograniczony do bodaj 4 minut.
O ile wiem, duża fizycznie matryca CCD nie jest w stanie pracować długo, bo się przegrzewa, i dlatego nie są one stosowane w lustrzankach z Live View i filmowaniem, ani w bezlusterkowcach. A czas B w większości aparatów cyfrowych jest z tego powodu ograniczony do bodaj 4 minut.