Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: puch24 »

cz4rnuch pisze:Pewnie w A7 nie idzie tego nawet ustawić bez młotka i przecinaka.
O, to, to! Trafione w punkt! :-D

I wylawszy to całe błoto na A7ii, pewnie gdybym miał luźną kasę, to chyba bym go sobie kupił... :-D Niewykluczone, że bez żadnego obiektywu systemowego.

Zresztą, cała ta historia dotyczy przecież tylko niektórych obiektywów, problem tylko w tym, że nie do końca wiadomo, których i czy na pewno tylko tych, a wiele wskazuje na to, że zaraza rozszerza się wraz z kolejnymi apdejtami fermłeru obiektywów. Co stawia firmę w niekoniecznie bardzo korzystnym świetle.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

samek pisze:
nordenvind pisze:Sami widzicie, sony tamto, nikon pierdamto, canon sramto, fuji siamto etc...... zdjęcia trzeba jednak czymś robić i na coś zdecydować się.
Parę ładnych lat temu, gdy jeszcze zaglądałem na nikoniarzy częściej, ktoś tam pisał, że w sumie to sprzęt osiągnął taki poziom, że można robić prawie wszystko.
Cała reszta to nasze chęci dyskutowania i dzielenia włosa na ileś.
Oczywiście zawsze znajdzie się powód do rozbierania możliwości technologicznych sprzętu na części i ich analizy. Jak z wszystkim. Ot choćby męskie (generalnie) dyskusje o samochodach.

A niestety podejrzewam, że brutalna prawda jest taka, że większości by styknął w miarę dobry kompakt.
Ale bronię się przed tym i sam sobie udawadniam, że moja fotografia zasługuje na więcej :mrgreen:
Zgadzam się w pełni. Jedni bawią się fotografią inni sprzętem :)
Ci drudzy głównie analizują, porównują, testują i opisują swoje "gorzkie żale" na forach....
Pamiętam jaki byłem szczęśliwy kiedy zacząłem używać eos 620 z jednym punktem AF i 5cio polowym pomiarem matrycowym :mrgreen:
Obecna technika to przepaść jeśli chodzi o możliwości.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 12:33 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Fajne zdjęcie w dobrych warunkach oświetleniowych, w słoneczku, można zrobić komórką. W tych samych warunkach, jak się chce mieć mieć zmienne ogniskowe, coś przybliżyć, coś szeroko, trzeba już kompakta ze zuomem. Jak się chce wyrwać z tła, to się zaczynają schody, większe matryce i jaśniejsze obiektywy. No i to samo jak warunki oświetleniowe lecą w dół. Zdałoby się jaśniejsze szkło i większa matryca, jak się nie chce lampić lampom albo robić nocnych landszaftów na długich czasach.

Puch! Aparat wspaniały, tylko obiektywy - kurwy ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

No, no! Właśnie! :-D
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

puch24 pisze:...O, to, to! Trafione w punkt! :-D...
Gdybym tylko pisał to na serio ;)
Owain pisze:Fajne zdjęcie w dobrych warunkach oświetleniowych, w słoneczku, można zrobić komórką...Jak się chce wyrwać z tła, to się zaczynają schody...
Od 2:47

Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Takie wyrywanie z tła to ja w fotoszopie robię i po czterech piwach. I zdałżam! ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

W cenie Photoshopa i 4 piw po odliczeniu kaucji za butelki masz Hujaweja i 1000 piw. I w węża możesz sobie na nim pograć.
samek

Post autor: samek »

cz4rnuch pisze:W cenie Photoshopa i 4 piw po odliczeniu kaucji za butelki masz Hujaweja i 1000 piw. I w węża możesz sobie na nim pograć.
Jeżeli jeszcze rano parzy kawę to biere!
cz4rnuch

Można z niego po konsjerża zadzwonić.
samek

Post autor: samek »

cz4rnuch pisze:Można z niego po konsjerża zadzwonić.
A to kicha. U mnie na wsi? Konsjerż? A daj Pan spokój...
Nie biere.
ODPOWIEDZ