Dywagacje o zakupie A7
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Dywagacje o zakupie A7
Że niby czarodziejski? No nie wiem...
(Pssst… Jan żyje! Ciii…)
(Pssst… Jan żyje! Ciii…)
Te nowe małe Tampony to trochę takie duże som.
- Owain
- Nasz Czelnik
Bedzie
Ale 35 ma fajną osłonę z tom kwadratowom dziurom. 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- Owain
- Nasz Czelnik
Strasznie tanie te małe tamrony. Nie znam się na nich, nie wiem jak z jakością, ale kurde jak taki średniak samek 18/2.8 kosztuje 1800 zł, a tamron będzie za 1400 zł, to nie wiem, czy może być lepszy optycznie, czy może dokonali cudu. Naprawdę nie da się zrobić nic pomiędzy średniawką za 400 dolców a zeissem za 2000 dolców?
- Owain
- Nasz Czelnik
To co zaklinowałeś to nie jest obiektyw. To jest chory sen inżynierów Sigmy. To jak zrobienie telefonu komórkowego wielkości i ciężaru cegły i chwalenie się, że akumulator wytrzyma 1000 godzin a procesor obliczy trajektorię lotu na Księżyc.
Za duży, to masz mniejszy za ten sam piniondz...Owain pisze: ↑30 paź 2019, 17:41To co zaklinowałeś to nie jest obiektyw. To jest chory sen inżynierów Sigmy. To jak zrobienie telefonu komórkowego wielkości i ciężaru cegły i chwalenie się, że akumulator wytrzyma 1000 godzin a procesor obliczy trajektorię lotu na Księżyc.

https://www.cyfrowe.pl/aparaty/obiektyw ... l?polecane
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie mówię, że nie rozważałem poważnie firina. Ale 18-20mm potrzebne mnie raczej w okolicznościach turystyczno wyjazdowo plecakowych, gdzie waga i wielkość ma znaczenie, ponadto chcę do A7 przypinać obiektywy, przy których da się trzymać jedną ręką aparat. Ale już przy 85tce rozważam też dużego dość i ciężkiego samka 85/1.4.
Tylko po co? W zasadzie największą frajdę przynosi mi focenie cv 1.4. Może wypierdolę resztę w kubeł i bedzie spokój
Tylko po co? W zasadzie największą frajdę przynosi mi focenie cv 1.4. Może wypierdolę resztę w kubeł i bedzie spokój

- Owain
- Nasz Czelnik
Sprzedam A7II, kupię Konana 6D i se mogę przypinać wszystko. Może to jest myśl?