Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
cybulski

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: cybulski »

cz4rnuch pisze: 05 lis 2019, 10:08 Dzięki za wyjaśnienie ;)
Obrazek
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Wow, niezły dil. Boston z Barcy i nazad w sierpniu za 6 stówek. A to wszystko dzięki Dudzie i Trumpetowi.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Kościół katolicki w PL to też nie monolit. Jak mi już dawno temu ten mój kumpel dominikanin opowiadał, a wie co mówi, bo jakiś czas był wiceszefem KAI, podział jest spory, na kościół toruński i kościół łagiewnicki. Inaczej na moherowy, betonowy i niby ten normalny. W tym normalnym to dominikanie przewodzą. A ten betonowy jest bardziej widoczny, głośniejszy aferami i wyskokami różnymi. Wierzę, że jest jeszcze ten dobry. Ludzie kościół rozpuścili. Pamiętam kościół za PRLu, dziadek architekt dużo miał znajomych księży, miałem styczność. PRL ich przyduszał, oni wówczas byli dla ludzi, pomagali, agresywnej ideologii nie było, ludzie do kościoła lgnęli. Kumpel ów opowiadał jak wygląda kościół w zlaicyzowanej Francji, jak tam mało ludzi uczęszcza, jak inaczej to wygląda kiedy jest ciężko, mało wiernych i władza kościoła mała, małe przełożenie na władzę państwową. A u nas... ludzie rozpuścili kościół, zresztą księża to też ludzie - małostkowi, żądni władzy, pieniędzy, wygód. Jeśli otacza ich wianuszek wiernych gotowych bić pokłony i dawać kasę - przyzwyczajają się, wierzą we własną zajebistość. Im się wydaje, że ich misją jest by wszystko było podporządkowane ich religii, rozdział od państwa mają w dupie.
Ale gdyby nagle fotografia psioniczna okazała się czymś zajebistym dla ludzi, Zdjęcia wupsika spijałoby społeczeństwo z ekstazą, byłby zapraszany do Wojewódzkiego, ludzie czekaliby na nasze zdjęcia jak na cud święty, powstawałyby fankluby, byłyby kolejne organizacje, psioniczni założyliby stowarzyszenia, partie, biznesy, dorobiłoby się ideologię - to my też stalibyśmy się zepsuci :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

@ cybulski "też zabiorę głos w dyskusji skoro pojawiły się słowa klucze Manson, cycki"

Manson dismissed, cycki come in!
Shoot First, Ask Questions Later.
cz4rnuch

Owain pisze: 05 lis 2019, 11:13Ale gdyby nagle fotografia psioniczna okazała się czymś zajebistym dla ludzi...
Fantasta pełną gębą. Prędzej wupsik zaprosi Arjanita na swoją wycieraczkę.
puch24

Post autor: puch24 »

wpk pisze: 05 lis 2019, 07:52 Marcin, platynowe są usta Twe.
+666!
Dokładnie tak!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

cz4rnuch pisze: 05 lis 2019, 12:32
Owain pisze: 05 lis 2019, 11:13Ale gdyby nagle fotografia psioniczna okazała się czymś zajebistym dla ludzi...
Fantasta pełną gębą. Prędzej wupsik zaprosi Arjanita na swoją wycieraczkę.
Well, jeśli to miałoby go uleczyć, gotów byłbym ją poświęcić. Tym bardziej, że stara już jest i mi się znudziła.
Ale te prezesowe bezeceństwa? Apage!
cz4rnuch

Bardzo chętnie. Tym bardziej jeśli nie widzisz w tym co napisałeś pewnej sprzeczności :)
cz4rnuch

Nie za bardzo rozumiem co ten przykład ma do tego co wcześniej pisałem? Bo pisałem tylko o tym, że ludzie mają prawo do manifestowania swoich poglądów. Nawet jeszcze zaznaczyłem, że nie jest to równoznaczne z tym, że skoro coś manifestują to mają to dostać. A o pewnej sprzeczności napomknąłem, bo jednak to gdy piszesz, że prawa jednych nie mogą ograniczać praw drugich a w następnym zdaniu sam sobie dajesz prawo do ograniczania czyichś praw trochę mi się nie zgadza. Tak traktuje to co piszesz dalej, że sobie czegoś nie życzysz więc tak ma być a jeśli ktoś sobie czegoś życzy to Cię ogranicza. I dla pewności zaznaczę, że nie piszę tu ani wcześniej nie pisałem o tych przejaskrawionych przykładach w których lubują się prawicowe media typu przebierania chłopców za dziewczynki itd.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Mój cz4rnuch! :)
Ale powinieneś wziąć pod uwagę, że Karol jest ojcem, a Ty nie... chyba.

Karol, natomiast Ty powinieneś wziąć pod uwagę, że jesteś ojcem, a Marcin nie... chyba.
ODPOWIEDZ