Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: wpk »

Ja już nie mam tego czegoś. :mrgreen:
otwieracz

Post autor: otwieracz »

Jeszcze trochę to producenci będą do sprzętu dołączać zestawy naprawcze. Jakiś śrubokręt, plaster, dętka, klej, zapas śrubek i książeczka zrób to sam. Od Docków się zaczyna.
puch24

Post autor: puch24 »

Ciesz się, że są te docki.
W przypadku starych niefirmowych obiektywów z AF, z elektroniką, najczęściej można je sobie wsadzić, bo nie działają z nowymi korpusami, i już.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Kolega nikoniarz dał namiary. Rewelacyjne ceny z amazona:

https://www.amazon.de/dp/B00ULLSWSU/

https://www.amazon.de/dp/B00G9UJW36/

Dodano po 1 minucie 8 strzałach znikąd:
Dobrze, że ciorny poczekał na tą makróweczkę.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

To jeszcze daj jaką instrukcję jak najkorzystniej płacić na amazonach europejskich, by cena była taka jak się wyświetla. Bo chyba nie przez paypal tylko przez owego revoluta. Bo mi się jakoś tak zawsze robi, że mnie coś doliczają, przewalutowanie jakieś takie że euro po 5 zł wychodzi :(
Sowy nie są tym, czym się wydają...
otwieracz

puch24 pisze: 15 lis 2019, 20:09 Ciesz się, że są te docki.
W przypadku starych niefirmowych obiektywów z AF, z elektroniką, najczęściej można je sobie wsadzić, bo nie działają z nowymi korpusami, i już.
AF jest przereklamowany, a do A7 rulez możesz podpiąć wszystko i stare niefirmowe obiektywy mają drugie życie. Jak miałem Canona to kupiłem 18-35 1.8 i to było najgorsze szkło jakie miałem. 80D było z nim na kalibracji w Szczecinie i uja to dało więc nowe obiektywy też nie dogadują się z Sigmami i kalibracja gówno daje. Być może jest duży rozrzut jakościowy i są sztuki totalnie rozjechane, choć to wyglądało bardziej jak loteria niż regularne pudła w jakimś określonym miejscu. Szkło na f4 - 8 było świetne, ostre tak że golić się było można. Poniżej tego było bezużyteczne. Z Nikonami Sigma dogaduje się o wiele lepiej. Gdzieś czytałem że starsze szkła nie dogadują się z najnowszymi puszkami bo te mają pierdylion punktów AF i obiektywy zwyczajnie głupieją mając tyle możliwości ostrzenia - nie są to dokładnie te słowa ale coś w ten deseń - dokładnie nie pamiętam całości.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Powtórzę po raz enty. Szkłem pierwszego wyboru i najlepszym wyborem do A7, szczególnie rulez, jest cv 40/1.4. Cena niska, ok. 2000 zł, wielkość i waga kompaktowa, jakość i bokeh i tzw. look najbardziej optymalne, ogniskowa, że zrobi się tym wszystko.
otwieracz

No myślałem że mi odsprzedaż swojego, bo wyszła 35 Soniacza i olejesz Voitka. A ty udawałeś że nie rozumiesz, to zamówiłem dzisiaj od Cichego.

Dodano po 1 minucie 46 strzałach znikąd:
A tak w ogóle to gdzie się podział Gavin?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Anulowali chujce. Jednak polegać mogę tylko na Mefju Eskalante.

PS Podepnij Owi pod amazona walutową i będziesz płacił tyle ile na rachunku plus różnica w vacie, bo u Niemców jest niższy.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Gavin się śmiertelnie obraził na wupekaiksa i zagląda tylko po pijaku. A 35 od sonego z af to zupełnie do innych zdjęć niż voitek, co chyba oczywiste. Nad tym 35 się zastanawiam, bo na bezrybiu i rak ryba, ale nie jest to szkło doskonałe, biorąc pod uwagę, że nie jest malutkie, trochę kosztuje i ma tę paskudną CA. Broni się MFD i tym, że nie ma i pewnie nie będzie nic lepszego na razie, bo sigma wielka a tamron i samyang 2.8.

Nie pożałujesz, to genialne szkło. Jedyna wada to kolory trochę nie teges no i wiadomo, że krawędzie tak średnio nawet po domknięciu, ale łatwość ostrzenia dzyndzlem i pomijalna waga i wielkość w stosunku do fot na 1.4 - miodzio. Moim zdaniem jest tylko o jakieś 15% gorszy od summiluxa 35/1.4, jak widziałem porównania wpk i inne w sieci, a cena 7 razy mniejsza.
ODPOWIEDZ