Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Dywagacje o zakupie A7
Inna rzecz, że gdyby Voigtcosina zwietrzyła szansę i wypuściła nieco więcej obiektywów (małych i lekkich) na E-mount ze stykami pozwalającymi ostrzyć przez powiększenie (jak obecne trzy), to tyż mogłoby być dobrze 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tia... Razem z żoną chyba.Owain pisze:A primoplana sprzedałbym wpkxowi![]()

Przez winorośl słyszałem szepty, że mają się pojawić nowe objektywy 1,8/85 i 2,8/100 STM, i jakaś mocna lampa GN 45.
Zanim przejdę dalej, najpierw czepnę się lampy. Otóż proszę mnie objaśnić, jak się ma takie stwierdzenie w specyfikacji: "Guide No. - 147.64' (45 m) ISO100 at 105 mm position", do naszej starej Liczby Przewodniej?
I dlaczego moc podaje się w jednostkach odległości? Znaczy, na zadanym dystansie światło hamuje, czy zawraca?
I dlaczego moc podaje się w jednostkach odległości? Znaczy, na zadanym dystansie światło hamuje, czy zawraca?
Tak, robi tak, jak kot Jinx na kreskówkach. Yhyhyhyhy, jak samochód na piszczących oponach, i staje. Odchyla się przy tym do tyłu.
Ty serio z tymi metrami i stopami?
Ty serio z tymi metrami i stopami?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Albo nawet cofa do tyłu!Ligo pisze:Zanim przejdę dalej, najpierw czepnę się lampy. Otóż proszę mnie objaśnić, jak się ma takie stwierdzenie w specyfikacji: "Guide No. - 147.64' (45 m) ISO100 at 105 mm position", do naszej starej Liczby Przewodniej?

Lampa to zło!
Pierdolisz!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Brawężysz!
Albo cofa do tyłu... 

Ja? Ale dlaczego ja? To jest opis z fabrycznej specyfikacji.puch24 pisze:Ty serio z tymi metrami i stopami?
Na:
"Pierdolisz"
Odpowiada się:
"Prawdę mówię"
A na to:
"Moją babę pierdolisz"...

Dodano po 36 sekundach:
Ligo,
Naprawdę nie wiesz czy se nabiał ze spokojnych ludzi robisz?
"Pierdolisz"
Odpowiada się:
"Prawdę mówię"
A na to:
"Moją babę pierdolisz"...

Dodano po 36 sekundach:
Ligo,
Naprawdę nie wiesz czy se nabiał ze spokojnych ludzi robisz?