Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: nordenvind »

Owain pisze: 21 lis 2019, 16:24 Aha, Nordu, a jak Ci ten zastępczy Juke jeździł, bo argument contra główny, że to przeca tylko z silnikiem 3 cylindrowym 999 cm3 :D
Tym najnofszym nie jeździłem, pewnie dopóki zdecydujesz się dadzą większe silniki.
Note kiedyś dostałem chyba z 999cm2, zapierdalał nieźle, tylko był głośny.
W piątek bendom mnie wymieniać moduł sterownika hamulca postojowego na gwarancji oczywiście
to się rozejrzę. Zarezerwowałem zastępcze, zobaczymy co dadzą tą razą.

A w ogóle chyba dzisiaj chlapnę sobie z dumy i radości. Córka przyniosła piontkę do domu i cisną jom
na doktoranta. Tylko czy to się kalkuluje w sferze materialnej ? :mrgreen:
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

puch24 pisze: 20 lis 2019, 22:36 Chyba nie, wrzucał zdjęcie na FB, szczyre pole...
O to, to...

Dodano po 4 minutach 4 strzałach znikąd:
Owain pisze: 20 lis 2019, 20:56
Ja przypominam, że mam od nowości 12 letnie już Renault Clio z przebiegiem 130 tys i się niewiele, prawie nic nie zepsuło.
Mały przelot, ciekawe jak będzie 2 albo 3 razy tyle, co dla starych mercedesów oznaczało rozgrzewkę
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Grzesiek, przekaż gratulacje przyszłej doktórce.
No i jakieś fotki może? Prosimy. :)

Karol, strasznieś ostatnio dobitny...
Coś się dzieje?

PS A avatar Twój, moim subiektywnym zdaniem, nie podoba mi się od początku - bo mi do Cię po prostu nie pasuje.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

wpk pisze: 21 lis 2019, 18:02 Grzesiek, przekaż gratulacje przyszłej doktórce.
No i jakieś fotki może? Prosimy. :)
Dzienkuje, nowych fotek nie mam... jesienią był pomysł z polem słoneczników, ale czasu zabrakło :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Aha, OK. ;)

Karol, no o Ciebie chodzi. Ale kierunek? Przecież nie Drang Nach Osten? Chyba? :D
puch24

Post autor: puch24 »

nordenvind pisze: 21 lis 2019, 17:36 A w ogóle chyba dzisiaj chlapnę sobie z dumy i radości. Córka przyniosła piontkę do domu i cisną jom
na doktoranta. Tylko czy to się kalkuluje w sferze materialnej ? :mrgreen:
Gratulancje dla latorośli.

Czy to się karkuluje?

Zależy w jakiej dziedzinie. Przeważnie nie od razu.
Ktoś na FB wrzucał pismo urzędowe od kierownictwa, że w związku z uzyskaniem tytułu doktora, uposażenie zostaje zwiększone o 6,50 PLN miesięcznie. Czy jakoś tak.
W przypadku wyboru kariery naukowej, akademickiej czy medycznej z pewnością doktorat procentuje.
W przypadku wyboru kariery w biznesie może przeszkadzać, bo nikt nie chce zatrudnić człowieka z kwalifikacjami wyższymi niż on sam.

Dodano po 11 minutach 48 strzałach znikąd:
Meliszipak pisze: 21 lis 2019, 17:42
Owain pisze: 20 lis 2019, 20:56
Ja przypominam, że mam od nowości 12 letnie już Renault Clio z przebiegiem 130 tys i się niewiele, prawie nic nie zepsuło.
Mały przelot, ciekawe jak będzie 2 albo 3 razy tyle, co dla starych mercedesów oznaczało rozgrzewkę
No dobra, nie porównujmy brzoskwiń do pomarańczy. To pojazdy z innych okresów, innej klasy cenowej, wielkościowej, jakościowej.
Mój mechanik twierdzi, że samochód za 30 tysięcy jest zrobiony jak samochód za 30 tysięcy, niezależnie od tego, co ma napisane na masce.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Owain pisze: 21 lis 2019, 11:58 Petro, samek jest specyficzny, trza go poznać, by zrozumieć, że to bardzo dobry i miły człek, jeno ma manierę do pouczania i pisana z pozycji góró. Tak że tego ;) I wcale nie jest taki duży, jak to się mówi, łatwiej przeskoczyć niż obejść :P
Samek, marszałek Samek wielki jest! On... On to się nawet z poorem porozumić umi!
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Czyli sugerujesz, że wina leży po stronie Petro? :)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Hę? Petro, leżą u Ciebie jakieś wina? Francuzi ponoć jeżdżą po winie.
ODPOWIEDZ