Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: cz4rnuch »

Lepiej pszedaj jakiemuś Nikoniarzowi. Sprawi się lepiej niż te ich....albo nie, bo tu też bywają Nikoniarze. Dobre Nikoniarze. Dobre. Sprawdziłem też jeszcze raz czemu Owainience Amazon płata takie figle i go cały czas oszukuje. Myślę, że to oszustwo to po prostu różnica w podatku Vat. U Niemców i Hiszpanów, a także u Brytyjczyków gdyby i tam się kiedyś zapędził, są inne stawki vat niż w Polsce i amazon nalicza je w momencie podania adresu do wysyłki. Tak raczej powinno być lub przynajmniej nie jest to jakaś wielka wina sklepu. Jedyna różnica jaką widzę to taka, że na niemieckim mi od razu w koszyku przelicza vat na polski a na hiszpańskim nie więc nie widzę tej innej ceny. Jeśli chodzi o przesyłkę to z tego co widzę darmowa jest tylko z amazonu niemieckiego, bo ten się tym chwali (od jakiejś kwoty minimalnej), sklepy ogólnie podają cenę bez przesyłki i to też raczej nic dziwnego. Gdyby jakiś Hiszpan sobie chciał kupić coś ze sklepu cyfrowe pl to pewnie też by mu policzyli za przesyłkę. Mimo, że na stronie chwalą się darmową. W domyśle krajową, tak samo pewnie traktuje swoich klientów hiszpański amazon. Moim zdaniem liczy się tylko końcowa ceną, linka wrzuciłem, bo ostatecznie wychodzi taniej niż w innych sklepach, ale kupować nie trzeba. Sprawdziłem tylko pobieżnie, bo czasami te promy szybko znikają. Każdy niech sam sobie przeliczy.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ja też często dostaję maile z atrakcyjnymi ofertami.
Przykład: "Kredyt dla firm do 500 tys. złotych bez zabezpieczeń."
Forwardnąć komuś następnym razem zanim skasuję?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

I jeszcze aby było dziwniej, mimo potwierdzenia w mailu że kupiłem, nie zabrało ani nie zablokowało mi kwoty na karcie, choć zawsze się tak dzieje. Więc może nie kupiłem. Musiałem zakładać nowe kontro na amazon.es, bo to z niemieckiego ani amerykańskiego nie banglało, a że łykło mój e-mail więc chyba nie ma połączenia między amazonami. Nie wiem czemu mi się z 512 zrobiło 521, może dlatego, że nie jestem cz4rny :( W sumie się trochę wychujałem, bo 2320 to już nie taka okazja wobec 2620, za które można kupić w Polszy. A jak w piątek będzie za 1999, to dopiero będzie wtopa ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Spokojnie. Sprzedasz gavinovi.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Amazony są jakoś połączone, bo z tego samego loginu korzystam na niemieckim i angielskim, a na tym hiszpańskim chyba jeszcze nic nie kupiłem, ale też się zalogowałem loginem z niemieckiego. Te kilka ojro więcej to jak już pisałem pewnie różnica w vacie. W Polsce jest 23 a w Hiszpani 21, u Niemców zaś 19. O Polską promę to bym się jednak nie martwił, w Polszy zawsze są chujowe. Z tego co widzę to u nas już jest czarny tydzień, ja pierdolę, promocje w sony czarnopiątkowe już obowiązują i te 2600 to już chyba jest ta mega promocja. Mi się wydaje, że 85/1.8 kupowałem we frajdeju tyle, że obiektyw nie był takim świeżaczkiem jak 35/1.8 i wtedy zeszli z ceny 2700 na 2300 czy jakoś tak.
gavin

Post autor: gavin »

nie o take czypińć walczyłem
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

- A o jakie? - uprzejmie spytał Wojtek, przestrzegając zasad pisowni, gramatyki i interpunkcji.
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

tia... interdysfunksji
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

- Ble, ble, ble - odrzekł Carlos, czyli smartfonowiec bez smartfona.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

https://www.amazon.es/Sony-SEL35F18F-Se ... uage=es_ES

Dodano po 2 minutach 19 strzałach znikąd:
a po kliknięciu ...
Obrazek

Dodano po 21 strzałach znikąd:
czyli gauno widać.
ODPOWIEDZ