Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Lepiej pszedaj jakiemuś Nikoniarzowi. Sprawi się lepiej niż te ich....albo nie, bo tu też bywają Nikoniarze. Dobre Nikoniarze. Dobre. Sprawdziłem też jeszcze raz czemu Owainience Amazon płata takie figle i go cały czas oszukuje. Myślę, że to oszustwo to po prostu różnica w podatku Vat. U Niemców i Hiszpanów, a także u Brytyjczyków gdyby i tam się kiedyś zapędził, są inne stawki vat niż w Polsce i amazon nalicza je w momencie podania adresu do wysyłki. Tak raczej powinno być lub przynajmniej nie jest to jakaś wielka wina sklepu. Jedyna różnica jaką widzę to taka, że na niemieckim mi od razu w koszyku przelicza vat na polski a na hiszpańskim nie więc nie widzę tej innej ceny. Jeśli chodzi o przesyłkę to z tego co widzę darmowa jest tylko z amazonu niemieckiego, bo ten się tym chwali (od jakiejś kwoty minimalnej), sklepy ogólnie podają cenę bez przesyłki i to też raczej nic dziwnego. Gdyby jakiś Hiszpan sobie chciał kupić coś ze sklepu cyfrowe pl to pewnie też by mu policzyli za przesyłkę. Mimo, że na stronie chwalą się darmową. W domyśle krajową, tak samo pewnie traktuje swoich klientów hiszpański amazon. Moim zdaniem liczy się tylko końcowa ceną, linka wrzuciłem, bo ostatecznie wychodzi taniej niż w innych sklepach, ale kupować nie trzeba. Sprawdziłem tylko pobieżnie, bo czasami te promy szybko znikają. Każdy niech sam sobie przeliczy.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ja też często dostaję maile z atrakcyjnymi ofertami.
Przykład: "Kredyt dla firm do 500 tys. złotych bez zabezpieczeń."
Forwardnąć komuś następnym razem zanim skasuję?
Przykład: "Kredyt dla firm do 500 tys. złotych bez zabezpieczeń."
Forwardnąć komuś następnym razem zanim skasuję?
- Owain
- Nasz Czelnik
I jeszcze aby było dziwniej, mimo potwierdzenia w mailu że kupiłem, nie zabrało ani nie zablokowało mi kwoty na karcie, choć zawsze się tak dzieje. Więc może nie kupiłem. Musiałem zakładać nowe kontro na amazon.es, bo to z niemieckiego ani amerykańskiego nie banglało, a że łykło mój e-mail więc chyba nie ma połączenia między amazonami. Nie wiem czemu mi się z 512 zrobiło 521, może dlatego, że nie jestem cz4rny
W sumie się trochę wychujałem, bo 2320 to już nie taka okazja wobec 2620, za które można kupić w Polszy. A jak w piątek będzie za 1999, to dopiero będzie wtopa 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Spokojnie. Sprzedasz gavinovi.
Amazony są jakoś połączone, bo z tego samego loginu korzystam na niemieckim i angielskim, a na tym hiszpańskim chyba jeszcze nic nie kupiłem, ale też się zalogowałem loginem z niemieckiego. Te kilka ojro więcej to jak już pisałem pewnie różnica w vacie. W Polsce jest 23 a w Hiszpani 21, u Niemców zaś 19. O Polską promę to bym się jednak nie martwił, w Polszy zawsze są chujowe. Z tego co widzę to u nas już jest czarny tydzień, ja pierdolę, promocje w sony czarnopiątkowe już obowiązują i te 2600 to już chyba jest ta mega promocja. Mi się wydaje, że 85/1.8 kupowałem we frajdeju tyle, że obiektyw nie był takim świeżaczkiem jak 35/1.8 i wtedy zeszli z ceny 2700 na 2300 czy jakoś tak.
nie o take czypińć walczyłem
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- A o jakie? - uprzejmie spytał Wojtek, przestrzegając zasad pisowni, gramatyki i interpunkcji.
- no_gravity_Carlos
tia... interdysfunksji
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- Ble, ble, ble - odrzekł Carlos, czyli smartfonowiec bez smartfona.
- vid3
- Kontakt:
https://www.amazon.es/Sony-SEL35F18F-Se ... uage=es_ES
Dodano po 2 minutach 19 strzałach znikąd:
a po kliknięciu ...

Dodano po 21 strzałach znikąd:
czyli gauno widać.
Dodano po 2 minutach 19 strzałach znikąd:
a po kliknięciu ...

Dodano po 21 strzałach znikąd:
czyli gauno widać.