Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: puch24 »

W Stop Drogówka widziałem kiedyś jak babka pożyczonym Suzuki Swift z automatem zrobiła taki numer na jakiejś dwujezdniówce, gdy chciała z niej zjechać, i odruchowo wcisnęła "sprzęgło" żeby zredukować bieg. Do podłogi. Zahamowała tak gwałtownie, że jadący za nią Passat nie miał szans i wrąbał się jej w zadek. Swift został skasowany, rozpieprzony cały tył, zawieszenie, dach, itd. Dobrze, że z tyłu nikt nie siedział. Passat, zdaje się, też raczej nie do naprawy. Nikomu się nic nie stało. Policja oczywiście ukarała babkę mandatem, twierdząc, że kierujący musi umieć kierować pojazdem i nie ma tłumaczenia, że to pierwszy raz automatem. Gość z Passata nie został ukarany - uznali, że nagłe hamowanie było nieuzasadnione i nieprzewidywalne, i nie twierdzili, że nie zachował odstępu, itd.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Prawda, że śmieszne?
Sam tak właśnie zrobiłem, gdy pierwszy raz siadłem do automatu. To było W116 znajomego, ja miałem w manualu i bardzo chciałem zobaczyć, jak to jest, bo o mercedesowych skrzyniach słyszałem na forum samo dobro, natomiast w Busku automaty były uważane za mułowate zło dla bab. Właściciel zanurkował, ale na szczęście w S-klasie do szyby daleko. I, wyprostowawszy się, rzekł:
- Przy automacie nie masz lewej nogi! Zanim się przyzwyczaisz, lewą nogę najlepiej schowaj pod siedzenie.
Pamiętam jak dziś, bo wtedy się w automacie zakochałem, i następny Mercedes był już odpowiedni - C126 560SEC.

Dodano po 42 strzałach znikąd:
PS Karol, te wózki, z tą twarzą, były zajebiste.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

wpk pisze: 25 sty 2020, 15:05 Prawda, że śmieszne?
Sam tak właśnie zrobiłem, gdy pierwszy raz siadłem do automatu. To było W116 znajomego, ja miałem w manualu i bardzo chciałem zobaczyć, jak to jest, bo o mercedesowych skrzyniach słyszałem na forum samo dobro, natomiast w Busku automaty były uważane za mułowate zło dla bab. Właściciel zanurkował, ale na szczęście w S-klasie do szyby daleko. I, wyprostowawszy się, rzekł:
- Przy automacie nie masz lewej nogi! Zanim się przyzwyczaisz, lewą nogę najlepiej schowaj pod siedzenie.
Pamiętam jak dziś, bo wtedy się w automacie zakochałem, i następny Mercedes był już odpowiedni - C126 560SEC.

Dodano po 42 strzałach znikąd:
PS Karol, te wózki, z tą twarzą, były zajebiste.
to samom zrobił w volvo 240, a nawet lepiej, bo pociągnąłem wajchę do tyłu, żeby zmienić bieg. dobrze, że tylko o jedną pozycję, czyli z D na 2. pomogło, bo nigdy więcej tego nie zrobiłem.
Shoot First, Ask Questions Later.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Owain pisze: 24 sty 2020, 15:19 A gdzie Ty jeździsz 180 km/h? :shock:

U mnie wygląda to tak:
Renault Captur wersja Intens, TCe 155 EDC FAP – 93900
Lakier – 2200
Koło dojazdowe – 450
Fotel kierowcy z elektryczną regulacją wysokości, oparcia, wzdłużną oraz manualną odcinka lędźwiowego – 500
Automatyczny hamulec postojowy z funkcją Auto-Hold – 500
Konsola centralna "pływająca" (elektryczna skrzynia?) - 500
PAKIET EASY PARKING PLUS: martwego pola + Easy Park Assist - system parkowania przód/tył/bok + MULTI-SENSE + kamera 360° - 3000
PAKIET MULTIMEDIA 9,3": EASY LINK z 9,3", nawi, DAB, 6 gł, 2xUSB, 1xjack, Android Auto® i Apple CarPlay®, Europy stand + cyfrowy wyśw zegarów 10,25" – 3000
PAKIET ZIMOWY: szyba przednia podgrzewana + podgrzewane fotele przednie + podgrzewana kierownica – 1500
Aktywny regulator-ogranicznik prędkości - 2000
Jak to fszystko zliczysz, masz prawie najnowszą Toyotę RAV4 2.0L 177KM z bezstopniową skrzynią biegów na wyprzedaży z 2019r :P

Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ale paskuda!
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Post autor: nordenvind »

no co? kolor wybrałem pod Hebę :mrgreen: osobiście wolę grafity
wreszczcie zrobili ładną ravkę
puch24

Post autor: puch24 »

MZ bardzo ładna
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Zła gemba!
Stalowa Wola znacznie przyjemniejsza.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Przedwczora mnie mechanik tajemniczo zapytal czy zamierzam tym swoim zjezdzić dłużej niż pół roku.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

I co? Zamierzasz? (Napięcie rośnie...)
ODPOWIEDZ