Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Tanatos

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Tanatos »

Tak :)
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

to narysuj to z laski swojej;) - uprzejme zyczenie po godzinach, poza tym gratuluje pomyslu z modelami kartonowymi, podobaja mi sie choc nie cierpie modelarstwa, ale ostatnio robilem warsztaty foto z tego tematu, wiec doceniam rozne aspekty w tym dziale
Ostatnio zmieniony 27 sty 2020, 23:59 przez no_gravity_Carlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Tanatos

no_gravity_Carlos pisze: 27 sty 2020, 23:59 to narysuj to z laski swojej;)
Cały czas teraz rysuję. Niedługo pokażę.

Dodano po 5 minutach 14 strzałach znikąd:
Powiedzmy, że z rysowania i malowania mam niezłą perspektywę finansową. Przy modelach już sporo osiągnąłem, ale zbliża się czas gdy już modele staną się zbyt trudne dla starych rąk i oczu, a malować można do końca życia :)
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

ciekawym, ile bys wykrecil z tabletu graficznego i na ile mozna to porownac do chocby olowka; porownuje to jednak jak mp3 vs zywy intstrument, mozna niby syntetycznie sie karmic, ale takie bezplciowe; fajnie pokazac ryse pazurem

Dodano po 4 minutach 2 strzałach znikąd:
Petro, lotrze jeden, machnijrze mnie bezgrawitacyjnosc Wowsikowa, coby im podgardla zgnusniale zadurlaly
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Petro, lotrze jeden, machnijrze mnie bezgrawitacyjnosc Wowsikowa, coby im podgardla zgnusniale zadurlaly
Tanatos

no_gravity_Carlos pisze: 28 sty 2020, 00:08 ciekawym, ile bys wykrecil z tabletu graficznego i na ile mozna to porownac do chocby olowka; porownuje to jednak jak mp3 vs zywy intstrument, mozna niby syntetycznie sie karmic, ale takie bezplciowe; fajnie pokazac ryse pazurem
Tablet graficzny jest takim samym narzędziem plastyka jak ołówek, piorko czy nawet farby. Dziś już zdecydowania większość grafik dostępnych elektronicznie czy już w postaci gotowych prac jest wykonywana na tabletach graficznych. Sztuka to sztuka, a narzędzia zmieniają się przez wieki. Szykuję się do zakupienia tabletu ekranowego. Bezpośrednie malowanie na ekranie przy użyciu całej gamy narzędzie, farb itd, bez niepotrzebnego bałaganu na stole :)

https://allegro.pl/oferta/tablet-grafic ... 459834709

Dodano po 2 minutach 43 strzałach znikąd:
Mam tablet graficzny dający dość duże możliwość np taką oddającą 1024 odcienie szarości... a człowiek widzi tylko 64. Nauczyłem się rysować patrząc na ekran ale trzeba iść do przodu
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

niezle:

Obrazek

i to zaczyna mi sie podobac; swiadomosc, cos nie istnieje a ja chce to miec, nasuwa sie pytanie co z wyobraznia, bo jesli nienistnieje nawet w wyobrazni itd
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Czy ktoś tu jest dobry z matmy? Znaczy z geometrii? Załóżmy, że mamy trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 150 i 200. Czyli przeciwprostokątna wynosi cirka ebałt 250. Teraz prowadzimy linię prostopadłą do przeciwprostokątnej i prowadzącą do przyprostokątnego wierzchołka trójkąta. Jak obliczyć długość tej linii?

Dodano po 2 minutach 34 strzałach znikąd:
Znaczy chodzi mi o h.... :P

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Spróbuj zastosować "Nikoniarską regułę ośmiu znaków".

Dodano po 55 strzałach znikąd:
Bo twierdzenie Pieti Golasa jest zbyt oklepane i w ogóle niepsioniczne.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ale liczę wymiary siatki dla kota na balkon. To chyba jest psioniczne.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ