Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Na N ktoś z grodu Kraka ma metabones, podobno zadowolony jest.
Ja odpadłem po tych wszystkich lekturach. No ale Ty masz szkła canona, ja musiałbym dokupić.
Interesowało mnie głównie jak to działa w ciemnicy, Smith pisze, że raczej dupa.
Ja odpadłem po tych wszystkich lekturach. No ale Ty masz szkła canona, ja musiałbym dokupić.
Interesowało mnie głównie jak to działa w ciemnicy, Smith pisze, że raczej dupa.
Widziałem na jakimś filmiku, jak ostrzy 50 STM na Commlite. Jak dla mnie, bardzo fajnie i choćby dla tego szkła wartoby taki adapter zakupić. Metabones jest cztery razy droższy, wiem można go aktualizować, ale i tak cena dosyć wygórowana.
Niektóre tanie adaptery również miały z czasem nowszy soft.
7 druga jest podobno lepsza z protezami niż zwykła.
7 druga jest podobno lepsza z protezami niż zwykła.
To ciekawe. W II połowie lat 80-tych przerzuciłem się na Pancolara 1,8/80 (50%) + Flektogona 2,4/35 (30%) + coś tam innego, np. konwerter 2x z tym Pancolarem = 160 mm, i Tair 4,5/300 (pozostałe procenty), i przed ładnych parę lat był to mój podstawowy i ulubiony zestaw. 50-tka (a właściwie Helios 44 2/58 mm) wylądowała na półce. Potem kupiłem sobie nawet Zenitara 1,7/50 - bardzo fajny obiektyw, a też mało go używałem. I od tamtego czasu jestem podejrzliwie nastawiony do 50-tki.tomfoot pisze:Tak tylko się wtrącę (bez spojlera), że nie wyobrażam sobie innego standardu na ff niż 50 i nie ma bodaj piękniejszych obrazów, niż pińdziestką rysowane. Ale widocznie ludzie starej daty już tak mają
Puchu drogi. Oczywiście, ze jakoś tam może generalizuję. Niemniej będąc foto kompletnym amatorem (bo na fotografii zarabiałem mając lat 18-22, ale wszystko przepiłem
), teraz dorobiłem się canonowego zestawu 16-35II, 24-70I i DO70-300. To wszystko do 5d3. I jak już mam te dość fajne dla moich hobbystyczno turystycznych potrzeb szkielka, to najwieksza przyjemność sprawia mi przypięcie tej paskudnej 50 1.4 (acz i żałuję ze rok temu sprzedałem 28 1.8). Może to wynika z lekkości zestawu (bo 2 kilo to jednak w ręce dużo). Myślałem nawet nad zmianą na jakies bezlustro, nawet tak ciulowe jak sony. Ale jednak z drugiej strony gdy w ręku nie czuje kawałka porządnego aparatu (jak 5d3) to tez źle. No i takie to kijowe dylematy. Sugerując się teorią wieku podana wyżej przy moich 45 latach, to ta 50 się jakos zgadza. Zeby jeszcze Canon miał taką "bez vat". Może 50L spróbuje?
Btw. Zazdroszczę Woytkowi WPK tego obcowania z Leicą. Ale juz gdzies pisałem, ze za mało jestem odważny zebu sprzedac wszystko w cholerę i kupic np. M9 i 50.
Powinienem dac spojler bo chaotyczny jestem, ale sorry bom zmęczony i jak zwykle z telefonu jadę.

Btw. Zazdroszczę Woytkowi WPK tego obcowania z Leicą. Ale juz gdzies pisałem, ze za mało jestem odważny zebu sprzedac wszystko w cholerę i kupic np. M9 i 50.
Powinienem dac spojler bo chaotyczny jestem, ale sorry bom zmęczony i jak zwykle z telefonu jadę.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ten cały wpk jest kompletnie przereklamowany. Zresztą, wiadomo czyja to wina - Owaina... Do niego piszcie petycje, protesty, monity, pikiety. Jak to do Prezesa. On na pewno przeczyta i wysłucha. Jak to Prezes.
PS Tom, poprawiłem Ci rangę - lepiej teraz?
PS Tom, poprawiłem Ci rangę - lepiej teraz?
Zwracam się z petycją do Prezesa o wylanie następnego kubła wody na łeb.
W tamtym woda była za ciepła.
W tamtym woda była za ciepła.
W zasadzie Woytku chyba sam chaos wystarcza 
A ze chaos to i Absolut, a absolut od zawsze uwielbiam to się w sumie wszystko zgadza.
W sumie to taka ranga jak Absolut podniosłaby mi i rangę i ego.
Co zaś do Twoich fotografii, to nie dyskutujmy. Bo potrafisz pięknie przypierdolić
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
KURWA! Probuje to edytować zeby nie duplikowac i wszystko się zapętla!
Chaos jakiś! Spojler dam.

A ze chaos to i Absolut, a absolut od zawsze uwielbiam to się w sumie wszystko zgadza.
W sumie to taka ranga jak Absolut podniosłaby mi i rangę i ego.
Co zaś do Twoich fotografii, to nie dyskutujmy. Bo potrafisz pięknie przypierdolić

Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
KURWA! Probuje to edytować zeby nie duplikowac i wszystko się zapętla!
Chaos jakiś! Spojler dam.
Absolutny chaos. Chaos po Absolucie.
Thx za absolut.
Jeżeli dałoby rade tego mojego posta jakos posprzątać i skrócić zeby nie śmiecić to będę dźwięczny, bo obawiam się ze Microsoft Lumia rady nie da.
Jeżeli dałoby rade tego mojego posta jakos posprzątać i skrócić zeby nie śmiecić to będę dźwięczny, bo obawiam się ze Microsoft Lumia rady nie da.