Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: wpk »

Jeju, jaka agresia.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

A jaka ?
puch24

Post autor: puch24 »

Dacia nie dacia. Kiedyś mechanik powiedział mi, że samochód za 30 tys. psuje się jak za 30 tys., a samochód za 60 - adekwatnie do ceny (w sensie, że wyższa cena zapewniała nie tylko wielkość czy coś tam, ale i lepszą jakość).
Tymczasem teraz, wydawać by się mogło, to prawo się zaburzyło, bo te różne całkiem drogie samochody psują się jak jasna cholera.
BMW, kiedyś uważane za markę bardzo prestiżową, zalicza jedną poważną wpadkę za drugą - awaryjne silniki i, co gorsza, pożary samochodów, i to na dużą skalę, a firma nie nadąża z akcją naprawczą. Ostatnio głośno było o facecie (chyba z Rzeszowa), któremu BMW spaliło się wkrótce po odebraniu z serwisu, gdzie miano mu wymienić te wadliwe elementy, ale nie zrobiono tego, bo ich zabrakło - ale mu o tym nie powiedzieli.
To jest gruba wpadka, i nie przystoi wydawałoby się poważnej, renomowanej firmie.

A takie szmatławe Fiaty, niby dziadowskie, niby się psują, a jeżdżą, nie są drogie ani skomplikowane w naprawach (przynajmniej te starsze i prostsze), a i tak wszyscy nimi pogardzają i chcą mieć BMW... ;-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Ja żem dostał promesę gwarancji na 4 lata za 1 zł lub za 699 zł na 5 lat, w tym przeglądy gratis, oleje i filtry tyż gratis.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

ja mom ford i żem przelecioł nim 80000 i żem naprawił uszczelniacz krzyni i 2 razy osłony przegupuw i niciewo nie dziejetsja, nudy panie
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Owain pisze: 20 lut 2020, 21:13 Ja żem dostał promesę gwarancji na 4 lata za 1 zł lub za 699 zł na 5 lat, w tym przeglądy gratis, oleje i filtry tyż gratis.
W nissanie teraz 5 lat gwarancji standardowo, przeglądy raczej płatne.
Kwestia jak dogadasz się, albo upust gotówkowy lub w innej formie.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

gavin pisze:ja mom ford i żem przelecioł nim 80000 i żem naprawił uszczelniacz krzyni i 2 razy osłony przegupuw i niciewo nie dziejetsja, nudy panie
kurka Janusz, ja we foce nawinoł na koła 300kkm. z poważniejszych robót miałem przewody wysokiego ciśnienia, pompę wspomki i rege sprężarki.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Reggae sprężarki :)
gavin

Post autor: gavin »

aptekaže to wyrzej 3ki nie wrzucajo
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Oczywiście mówimy o trzech tabletkach relanium.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ