Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Jakby nie zakończyli, to by wiedzieli, że wynik z kapkulatora standardowego można per marginem podicis rumpere.
- Owain
- Nasz Czelnik
Może jestem pijany, ale wychodzi na to, że naukowy liczy nieprawidłowo.
Dodano po 1 minucie 50 strzałach znikąd:
Jestem pijany.
Faktycznie, zdybó ma słuszność!
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- rbit9n
- Ribitibi
pewnie tam gdzie i moja zmiovka.wpk pisze:I gdzie one teraz?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Rekordy sprawności liczenia na kalkulatorze to na studiach ustanawiałem. Miałem naukowe Casio, ale bez wodotrysków, ot zwykłe liczenie całek czy ułamki zwykłe, a nie tylko dziesiętne. Brakowało mu możliwości zapisania wzorów w pamięci. Znaczy jeden mogłem, ale tylko do momentu wyłączenia kalkulatora. Kalkulator ten mam do dziś. Nadal działa na tej samej baterii. Choć ma też ogniwo fotowoltaiczne.
Odwrotną notację polską poznałem na studiach, ale w zasadzie tylko jako ciekawostkę.
Odwrotną notację polską poznałem na studiach, ale w zasadzie tylko jako ciekawostkę.
- vid3
- Kontakt:
I jeden i drugi liczy tak jak ma liczyć.
Każdy inaczej.
Standardowy po każdej operacji oblicza wartość i nie zapamiętuje ciągu operacji.
Każdy inaczej.
Standardowy po każdej operacji oblicza wartość i nie zapamiętuje ciągu operacji.
So karkulatory, które tak liczo.
2 ENTER 3 ENTER * = 6
2 ENTER 3 ENTER + = 5
2 ENTER 3 ENTER - = -1
2 ENTER 3 ENTER ÷ = 0,6666666666666
2 ENTER 3 ENTER * = 6
2 ENTER 3 ENTER + = 5
2 ENTER 3 ENTER - = -1
2 ENTER 3 ENTER ÷ = 0,6666666666666
- Owain
- Nasz Czelnik
I to jest prawidłowa waga syna!
Zgoda Maćku, ale to raczej nisza w niszy, upraszcza i ujednoznacznia to zapis działań matematycznych, ale sama notacja nie jest powszechnie znana. Jakbyś na FB zapodał pytanie ile to jest 2 3 + 4 x prawdopodobnie wywołałbyś koniec świata. Zatem zrozum jaką wiedzą dysponujesz i naucz się z niej korzystać z należytą uwagą.
Zresztą w sumie nie wiem czemu jestem zdziwiony działaniem kalkulatora w W10. W fabryce mam na biurku zwykły kalkulator, taki 3 działania na krzyż. Pomny kolejności działań korzystam z niego od kilkunastu lat. Jak zachodzi potrzeba bardziej skomplikowanych obliczeń odpalam apkę naukowego kalkulatora na telefonie.
Zresztą w sumie nie wiem czemu jestem zdziwiony działaniem kalkulatora w W10. W fabryce mam na biurku zwykły kalkulator, taki 3 działania na krzyż. Pomny kolejności działań korzystam z niego od kilkunastu lat. Jak zachodzi potrzeba bardziej skomplikowanych obliczeń odpalam apkę naukowego kalkulatora na telefonie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jak zachodzi, to jeden sąsiad odpala aptekę.
- no_gravity_Carlos